Podrška svim učesnicima u sprovođenju Nacionalne strategije za mlade

Bez autora
Feb 17 2013

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da u civilnom sektoru i jedinicama lokalne samouprave prepoznaje svoje najznačajnije partnere za ostvarivanje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i primene Zakona o mladima. Ovo ministarstvo kroz redovne godišnje konkurse finansira programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora. Ministarstvo će, u tom cilju, nastaviti da pruža podršku svim učesnicima u procesu sprovođenja Nacionalne strategije za mlade. Za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora u 2013. godini, Ministarstvo je izdvojilo više od 215 miliona dinara za dotacije nevladinim organizacijama. Takođe, opredeljeno je više od 32 miliona dinara za jedinice lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti namenjenih finansiranju aktivnosti kancelarija za mlade.

Podrška svim učesnicima u sprovođenju Nacionalne strategije za mladeMinistarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da u civilnom sektoru i jedinicama lokalne samouprave prepoznaje svoje najznačajnije partnere za ostvarivanje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i primene Zakona o mladima.

U saopštenju se navodi da ovo ministarstvo kroz redovne godišnje konkurse finansira programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

Ministarstvo će, u tom cilju, nastaviti da pruža podršku svim učesnicima u procesu sprovođenja Nacionalne strategije za mlade.

Za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora u 2013. godini, Ministarstvo je izdvojilo više od 215 miliona dinara za dotacije nevladinim organizacijama. Takođe, opredeljeno je više od 32 miliona dinara za jedinice lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti namenjenih finansiranju aktivnosti kancelarija za mlade.

Ministarstvo kontinuirano zastupa interese mladih kroz jačanje njihovih kapaciteta i umrežavanje radi efikasnog sprovođenja omladinske politike, razvija saradnju vladinog i nevladinog sektora, i nastavlja da pruža podršku lokalnim samoupravama u razvoju omladinske politike na lokalnom nivou i realizaciji aktivnosti kancelarija za mlade.

Učestvujući na dosadašnjim konkursima Ministarstva omladine i sporta, lokalne samouprave/kancelarije za mlade, udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi, i svi ostali učesnici u skladu sa Zakonom o mladima prepoznali su svoju ulogu i potvrdili značaj svog aktivizma u razvoju omladinske politike u Srbiji.

Tokom februara, Ministarstvo će raspisati 12 konkursa, a sledeći konkursi biće raspisani u aprilu i maju tekuće godine, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik