Pola miliona dolara za osam opština Srbije

Bez autora
May 04 2011

U okviru PBILD programa koji sprovode Ujedinjene nacije na jugu Srbije osam predstavnika opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisaće danas ugovore za realizaciju projekata za regionalni razvoj u ukupnoj vrednosti od 500.000 dolara. Potpisivanje ugovora za dodelu bespovratnih sredstava biće održano u Vladičinom Hanu, jednoj od najsiromašnijih opština Pčinjskog okruga uz Trgovište. Cilj bespovratnih sredstava za razvojne projekte jeste da promoviše uravnoteženi društveno-ekonomski razvoj u južnoj Srbiji sa posebnim naglaskom na otvaranju novih radnih mesta, stvaranju prihoda, regionalni ekonomski razvoj, saradnju i partnerstva između opština u južnoj Srbiji. Konkurs za projekte za regionalni razvoj bio je otvoren u novembru prošle godine. Opštine juga Srbije su konkurisale sa ukupno 18 projekata od kojih je za osam upravni odbor programa odobrio bespovratna sredstva.

Pola miliona dolara za osam opština SrbijeU okviru PBILD programa koji sprovode Ujedinjene nacije na jugu Srbije osam predstavnika opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisaće danas ugovore za realizaciju projekata za regionalni razvoj u ukupnoj vrednosti od 500.000 dolara.

Potpisivanje ugovora za dodelu bespovratnih sredstava biće održano u Vladičinom Hanu, jednoj od najsiromašnijih opština Pčinjskog okruga uz Trgovište.

- Cilj bespovratnih sredstava za razvojne projekte jeste da promoviše uravnoteženi društveno-ekonomski razvoj u južnoj Srbiji sa posebnim naglaskom na otvaranju novih radnih mesta, stvaranju prihoda, regionalni ekonomski razvoj, saradnju i partnerstva između opština u južnoj Srbiji - rekao je Nikolas Herkules, menadžer PBILD programa.

Konkurs za projekte za regionalni razvoj bio je otvoren u novembru prošle godine. Opštine juga Srbije su konkurisale sa ukupno 18 projekata od kojih je za osam upravni odbor programa odobrio bespovratna sredstva. Dvanaest opština u partnerstvu će sprovesti ove projekte. Ugovore će potpisati ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Nils Ragnar, Vilijam Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji.

Nakon potpisivanja ugovora održaće se peti sastanak Upravnog odbora PBILD programa kome će predsedavati Duško Radaković, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik