Politička škola u Kumrovcu postat će kineski tehnološki centar?

Bez autora
Aug 20 2012

Hrvatska će Kini ponuditi ulaganje u hrvatske zračne luke te korištenje gospodarskih zona u RH po povoljnijim uvjetima. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik Povjerenstva za gospodarsku suradnju s Kinom Siniša Hajdaš Dončić vodit će delegaciju koja će boraviti u Pekingu na Konferenciji kineskog tajništva za suradnju 16 zemalja jugoistočne Europe, gdje će predstaviti područja moguće gospodarske suradnje između dviju zemalja. Razmatra se mogućnost kineskih ulaganja u modernizaciju Zračne luke Rijeka, Zračne luke Osijek te gradske i teretne luke u Zadru. Hajdaš Dončić će Kinezima otvoreno ponuditi i korištenje gospodarskih zona u Hrvatskoj po povoljnijim uvjetima u odnosu na dosadašnje s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Politička škola u Kumrovcu postat će kineski tehnološki centar?Hrvatska će Kini ponuditi ulaganje u hrvatske zračne luke te korištenje gospodarskih zona u RH po povoljnijim uvjetima, piše Glas Slavonije.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik Povjerenstva za gospodarsku suradnju s Kinom Siniša Hajdaš Dončić vodit će delegaciju koja će boraviti u Pekingu na Konferenciji kineskog tajništva za suradnju 16 zemalja jugoistočne Europe, gdje će predstaviti područja moguće gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Razmatra se mogućnost kineskih ulaganja u modernizaciju Zračne luke Rijeka, Zračne luke Osijek te gradske i teretne luke u Zadru. Hajdaš Dončić će Kinezima, prema neslužbenim informacijama, otvoreno ponuditi i korištenje gospodarskih zona u Hrvatskoj po povoljnijim uvjetima u odnosu na dosadašnje s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Vjerojatno će biti riječi i o mogućoj monetizaciji autocesta, a u Vladi procjenjuju da bi Kinezi za takvu investiciju bili spremni izdvojiti između 2,5 i 3 milijarde eura. Neslužbeno se doznaje da bi zgrada bivše političke škole u Kumrovcu mogla biti ponuđena za razvoj kineskog tehnološkog centra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik