Posao za SMB gradnju

Bez autora
Nov 29 2011

Novi bazen u Subotici, u naselju Prozivka, koji će biti zamena za nedovršeni kompleks bazena u Dudovoj šumi, gradiće lokalni Konzorcijum SMB Gradnja, koji je izabran na ovih dana završenom tenderu, obavestio je javnost Kabinet gradonačelnika Subotice Saše Vučinića. Gradonačelnik je tu odluku doneo posle ocene komisije, koja je konstatovala da je ponuda SMB Gradnje odgovarajuća i prihvatljiva, odnosno sa najboljim uslovima. Izabrani konzorcijum čine Ekspres servis iz Subotice i Jedinstvo iz Sevojna, čija je ponuda iznosila 452.771.864,40 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Na lokaciji budućeg Sportsko-rekreativnog centra odnosno zatvorenog bazena već se priprema teren i uređuje gradilište. Inače, odluka da se gradi novi manji i jeftiniji bazen, a da se izgradnja kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi konzervira, doneta je na inicijativu DS u lokalnom parlamentu, a razlog je nedostatak investicija da se završi megalomanski projekat započet pre deceniju i po. Novi bazen trebalo bi da bude gotov već na proleće.

Posao za SMB gradnjuNovi bazen u Subotici, u naselju Prozivka, koji će biti zamena za nedovršeni kompleks bazena u Dudovoj šumi, gradiće lokalni Konzorcijum SMB Gradnja, koji je izabran na ovih dana završenom tenderu, obavestio je javnost Kabinet gradonačelnika Subotice Saše Vučinića.

Gradonačelnik je tu odluku doneo posle ocene komisije, koja je konstatovala da je ponuda SMB Gradnje odgovarajuća i prihvatljiva, odnosno sa najboljim uslovima. Izabrani konzorcijum čine Ekspres servis iz Subotice i Jedinstvo iz Sevojna, čija je ponuda iznosila 452.771.864,40 dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Na lokaciji budućeg Sportsko-rekreativnog centra odnosno zatvorenog bazena već se priprema teren i uređuje gradilište. Inače, odluka da se gradi novi manji i jeftiniji bazen, a da se izgradnja kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi konzervira, doneta je na inicijativu DS u lokalnom parlamentu, a razlog je nedostatak investicija da se završi megalomanski projekat započet pre deceniju i po. Novi bazen trebalo bi da bude gotov već na proleće. Tada je DS najavio da će inicirati konzerviranje gradilišta u Dudovoj šumi, a ocenjeno je da je izgradnja novog gradskog bazena brže, jednostavnije i jeftinije rešenje.

Opozicioni Savez vojvođanskih Mađara međutim tvrdi da je reč o političkoj odluci i da se lokalna vlast ne odnosi domaćinski prema gradu i njegovoj svojini, te da nije trebalo odustati od izgradnje kompleksa bazena u Dudovoj šumi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik