Potpisan protokol o realizaciji ruskog kredita

Bez autora
Apr 17 2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i predsednik Ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin potpisali su u petak u Beogradu protokol o etapnoj realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu. Postignut je dogovor da se do 20. maja dopuni projektna dokumentacija za drugi kolosek pruge Beograd - Pančevo, koja je deo Beogradskog železničkog čvora i da se u naredna tri meseca potpiše izvođački ugovor. U Beogradski železnički čvor od ruskog kredita biće uloženo 182,5 miliona evra. Od ovog iznosa u prugu Beograd - Pančevo biće uloženo 45 miliona evra, u tehničko putničku stanicu "Zemun" 29 miliona evra i u stanicu "Beograd centar" 108,5 miliona evra.

Potpisan protokol o realizaciji ruskog kreditaMinistar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i predsednik Ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin potpisali su u petak u Beogradu protokol o etapnoj realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu.

Postignut je dogovor da se do 20. maja dopuni projektna dokumentacija za drugi kolosek pruge Beograd - Pančevo, koja je deo Beogradskog železničkog čvora i da se u naredna tri meseca potpiše izvođački ugovor.

U Beogradski železnički čvor od ruskog kredita biće uloženo 182,5 miliona evra. Od ovog iznosa u prugu Beograd - Pančevo biće uloženo 45 miliona evra, u tehničko putničku stanicu "Zemun" 29 miliona evra i u stanicu "Beograd centar" 108,5 miliona evra.

Sledeći projekat je izgradnja pruge Valjevo – Loznica i obnova pruge Beograd - Bar kroz Srbiju, odnosno do Vrbnice. Za prugu Valjevo – Loznica biće izdvojeno 276 miliona evra, a za prugu Beograd – Bar 200 miliona evra.

Ruska strana finansijski će pomoći završetak izrade projekata sa šest ili sedam miliona evra, nakon čega će biti usaglašeni uslovi kredita između ministarstava finansija Srbije i Rusije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik