Potpisan sporazum o kulturnoj i obrazovnoj saradnji sa Mijanmarom

Bez autora
Feb 20 2013

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić potpisao je danas sa ministrom kulture Mijanmara Aje Mjint Kjuom međudržavni sporazum o kulturnoj i obrazovnoj saradnji, čime je započeo posetu zemljama jugoistočne Azije. Predviđeno da se Mrkić tom prilikom sastane sa najvišim državnim rukovodstvom Mijanmara, Laosa, Kambodže i Vijetnama, gde će boraviti na poziv ministara spoljnih poslova tih zemalja. Posete predstavljaju priliku da se osnaži politički dijalog na visokom nivou o najvažnijim međunarodnim i regionalnim pitanjima, zatraži dalja podrška za stavove i politiku naše zemlje, kao i da se analiziraju konkretne mogućnosti za unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje. Tokom posete državne delegacije Srbije ovom regionu planirano je i potpisivanje više bilateralnih sporazuma o saradnji sa zemljama domaćinima.

Potpisan sporazum o kulturnoj i obrazovnoj saradnji sa MijanmaromMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić potpisao je danas sa ministrom kulture Mijanmara Aje Mjint Kjuom međudržavni sporazum o kulturnoj i obrazovnoj saradnji, čime je započeo posetu zemljama jugoistočne Azije.

Predviđeno da se Mrkić tom prilikom sastane sa najvišim državnim rukovodstvom Mijanmara, Laosa, Kambodže i Vijetnama, gde će boraviti na poziv ministara spoljnih poslova tih zemalja.

Posete predstavljaju priliku da se osnaži politički dijalog na visokom nivou o najvažnijim međunarodnim i regionalnim pitanjima, zatraži dalja podrška za stavove i politiku naše zemlje, kao i da se analiziraju konkretne mogućnosti za unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje.

Tokom posete državne delegacije Srbije ovom regionu planirano je i potpisivanje više bilateralnih sporazuma o saradnji sa zemljama domaćinima.

Ovi dokumenti će dodatno potvrditi tradicionalno dobre odnose Srbije sa pomenutim zemljama i ojačati okvire za unapređenje saradnje.

I pored globalne ekonomske krize, region jugoistočne Azije ubrzano se razvija i poslednjih godina beleži stabilan ekonomski rast od približno šest odsto godišnje, a mogućnosti za saradnju sa zemljama u ovom delu sveta i značajnije prisustvo srpske privrede na njihovim tržištima su realne i potencijalno značajne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik