Potpisan sporazum o rekonstrukciji puta od Lazarevca do Bora

Bez autora
Dec 08 2011

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su predsednici osam lokalnih samouprava potpisali danas u Rači Sporazum o međuopštinskoj saradnji na realizaciji regionalnog projekta rekonstrukcije državnog puta 1. reda M4, deonica od Lazarevca do Bora. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvi korak u realizaciji ovog regionalnog projekta, pri čemu označava i spremnost opštinskih uprava da na njemu sarađuju. S obzirom na to da projektna dokumentacija za ovaj frekventni putni pravac ne postoji, prvi naredni korak biće prijava za finansiranje izrade generalnog projekta i prethodne studije izvodljivosti sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) u 2012. godini. Deonica puta M4 povezuje osam opština – Lazarevac, Veliku Planu, Bor, Aranđelovac, Raču, Lapovo, Svilajnac i Despotovac u kojima živi više od 290 hiljada stanovnika.

Potpisan sporazum o rekonstrukciji puta od Lazarevca do BoraMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su predsednici osam lokalnih samouprava potpisali danas u Rači Sporazum o međuopštinskoj saradnji na realizaciji regionalnog projekta rekonstrukcije državnog puta 1. reda M4, deonica od Lazarevca do Bora.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvi korak u realizaciji ovog regionalnog projekta, pri čemu označava i spremnost opštinskih uprava da na njemu sarađuju.

S obzirom na to da projektna dokumentacija za ovaj frekventni putni pravac ne postoji, prvi naredni korak biće prijava za finansiranje izrade generalnog projekta i prethodne studije izvodljivosti sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) u 2012. godini.

Deonica puta M4 povezuje osam opština – Lazarevac, Veliku Planu, Bor, Aranđelovac, Raču, Lapovo, Svilajnac i Despotovac u kojima živi više od 290 hiljada stanovnika. Za ove opštine ovaj put predstavlja najbližu vezu sa Koridorom 10, a inicijativa o realizaciji projekta potekla je od Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije.

Značaj ovog putnog pravca prepoznat je u Nacionalnoj strategiji održivog razvoja Srbije i regiona Šumadije i Pomoravlja, ali i u lokalnim razvojnim strategijama opština i gradova na čijoj se teritoriji nalazi ovaj putni pravac, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik