Potpisan sporazum o saradnji Pokrajine i Novosadskog sajma

Bez autora
Feb 10 2013

Uoči novih sajamskih manifestacija u 2013. godini, potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Novosadskog sajma. Sporazum su potpisali pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i direktor Novosadskog sajma Goran Vasića. Potpisnici su ocenili da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i Novosadski sajam i u narednom periodu nastojati da učvrste već prepoznatljivu tržišnu poziciju vojvođanske i srpske privrede. Očekuje se da će razvoj i kreiranje novih sajamskih manifestacija i kongresnih događaja omogućiti kompanijama iz zemlje i inostranstva da ostvare poslovne ciljeve. Ova godina je od posebnog značaja za Novosadski sajam, jer će obeležiti 80 godina od prvog održanog sajma poljoprivrede, i svih 90 od početka kontinuiranog organizovanja sajamskih nastupa.

Potpisan sporazum o saradnji Pokrajine i Novosadskog sajmaUoči novih sajamskih manifestacija u 2013. godini, potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Novosadskog sajma.

Sporazum su potpisali pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i direktor Novosadskog sajma Goran Vasića.

Potpisnici su ocenili da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i Novosadski sajam i u narednom periodu nastojati da učvrste već prepoznatljivu tržišnu poziciju vojvođanske i srpske privrede. Očekuje se da će razvoj i kreiranje novih sajamskih manifestacija i kongresnih događaja omogućiti kompanijama iz zemlje i inostranstva da ostvare poslovne ciljeve.

Ova godina je od posebnog značaja za Novosadski sajam, jer će obeležiti 80 godina od prvog održanog sajma poljoprivrede, i svih 90 od početka kontinuiranog organizovanja sajamskih nastupa. Od 1923. godine, a pogotovo u današnje vreme, Novosadski sajam se može pohvaliti velikim brojem kongresnih događaja i sadržaja, koji potvrđuju Novi Sad kao sajamsku i kongresnu destinaciju. Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, jer se to partnerstvo pokazuje kao višestruko korisno.

Novosadski sajam, pogotovo u prethodnih deset godina, postao je vojvođanski i srpski brend. Novosadski sajam pomaže Vladi APV da ideje koje kreira plasira na najbolji mogući način, izjavio je Miroslav Vasin.

On je najavio da će Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova uložiti maksimalan napor da se što veći broj privrednih subjekata predstavi na sajmovima. Vojvođanska preduzeća će biti stimulisana da se pojave na priredbama Novosadskog sajma, s jedne strane, ali i na sajamskim priredbama u zemlji i inostranstvu, s druge strane. Prvi nastupi uz podršku Pokrajinsskog sekretarijata na međunarodnim sajmovima slede uskoro u Moskvi, Budimpešti i u Berlinu, rekao je Vasin.

Novosadski sajam će publici omogućiti besplatan ulaz na sajmove obrazovanja, knjiga i umetnosti, početkom marta meseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik