Predstavnici osam opština potpisali sporazum o saradnji

Bez autora
Dec 11 2011

U prisustvu državnog sekretara Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zaduženog za Nacionalni investicioni plan Milana Đokića, u opštini Rača potpisan je sporazum o međuopštinskoj saradnji na realizaciji regionalnog projekta rekonstrukcije državnog puta od Lazarevca do Bora. Potpise na sporazum stavili su predstavnici osam opština na čijoj se teritoriji ovaj put nalazi, odnosno opština Lazarevac, Velika Plana, Bor, Aranđelovac, Rača, Lapovo, Svilajnac i Despotovac. Reč je o deonici puta M4 od Lazarevca do Bora koja inače povezuje opštine u kojima živi više od 250.000 stanovnika, a posebno je značajan za ove sredine i stanovništvo s obzirom da predstavlja najbližu vezu sa Koridorom 10. Buduća magistrala, koja je duga je oko 210 kilometara povezaće istočnu i zapadnu Srbiju. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvi korak u realizaciji ovog regionalnog projekta, pri čemu označava i spremnost opštinskih uprava da na njemu sarađuju.

Predstavnici osam opština potpisali sporazum o saradnjiU prisustvu državnog sekretara Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zaduženog za Nacionalni investicioni plan Milana Đokića, u opštini Rača potpisan je sporazum o međuopštinskoj saradnji na realizaciji regionalnog projekta rekonstrukcije državnog puta od Lazarevca do Bora.

Potpise na sporazum stavili su predstavnici osam opština na čijoj se teritoriji ovaj put nalazi, odnosno opština Lazarevac, Velika Plana, Bor, Aranđelovac, Rača, Lapovo, Svilajnac i Despotovac. Reč je o deonici puta M4 od Lazarevca do Bora koja inače povezuje opštine u kojima živi više od 250.000 stanovnika, a posebno je značajan za ove sredine i stanovništvo s obzirom da predstavlja najbližu vezu sa Koridorom 10. Buduća magistrala, koja je duga je oko 210 kilometara povezaće istočnu i zapadnu Srbiju.

Kako navode nadležni, potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvi korak u realizaciji ovog regionalnog projekta, pri čemu označava i spremnost opštinskih uprava da na njemu sarađuju. Budući da projektna dokumentacija za ovaj frekventni putni pravac ne postoji, prvi naredni korak biće prijava za finansiranje izrade generalnog projekta i prethodne studije izvodljivosti sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana u 2012. godini. Inače, značaj ovog putnog pravca prepoznat je u Nacionalnoj strategiji održivog razvoja Srbije i regiona Šumadije i Pomoravlja, ali i u lokalnim razvojnim strategijama opština i gradova na čijoj se teritoriji nalazi ovaj putni pravac, stoji pored ostalog u saopštenju MERR povodom potpisivanja ovog međuopštinskog sporazuma o saradnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik