Predugovor sa “Al Dahrom” u potpunosti u skladu sa svim propisima

Bez autora
Jan 20 2013

Vlada Republike Srbije saopštila je da su apsolutno netačne informacije koje je danas izneo pokrajinski ombdusman po više tačaka. Zvanični sajt Vlade prenosi integralni tekst ovog saopštenja. “Apsolutno su netačne informacije koje je danas izneo pokrajinski ombdusman po više tačaka. Prvo, međudržavni sporazum je pravni osnov i po Ustavu je iznad svih ostalih zakona, to znaju i studenti prava, te bi i pokrajinski ombdusman trebalo to da zna, što navodi samo na sumnju da je politički instruisan. Drugo, kada međudržavni sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima bude potpisan i ratifikovan u Skupštini Srbije, tada konačni ugovor sa Al Dahrom stupa na snagu (trenutno je potpisan predugovor). Treće, država ne prodaje zemljište strancima, već 80 odsto imovine propalih državnih poljoprivrednih kombinnata na osnovu zajedničkog ulaganja u kome Vlada Srbije ostaje partner sa 20 odsto. To je u potpunosti u skladu sa svim propisima. Vlada Srbije je svesna da iza ovih napada stoji pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije koji je protiv napretka zemlje, dolaska stranih investicija i unapređenja srpske poljoprivrede”.

Predugovor sa “Al Dahrom” u potpunosti u skladu sa svim propisimaVlada Republike Srbije saopštila je da su apsolutno netačne informacije koje je danas izneo pokrajinski ombdusman po više tačaka.

Zvanični sajt Vlade prenosi integralni tekst ovog saopštenja.

“Apsolutno su netačne informacije koje je danas izneo pokrajinski ombdusman po više tačaka. Prvo, međudržavni sporazum je pravni osnov i po Ustavu je iznad svih ostalih zakona, to znaju i studenti prava, te bi i pokrajinski ombdusman trebalo to da zna, što navodi samo na sumnju da je politički instruisan.

Drugo, kada međudržavni sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima bude potpisan i ratifikovan u Skupštini Srbije, tada konačni ugovor sa Al Dahrom stupa na snagu (trenutno je potpisan predugovor).

Treće, država ne prodaje zemljište strancima, već 80 odsto imovine propalih državnih poljoprivrednih kombinnata na osnovu zajedničkog ulaganja u kome Vlada Srbije ostaje partner sa 20 odsto. To je u potpunosti u skladu sa svim propisima.

Vlada Srbije je svesna da iza ovih napada stoji pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije koji je protiv napretka zemlje, dolaska stranih investicija i unapređenja srpske poljoprivrede”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik