Prijedor: Za sanitarnu deponiju milion i po dolara

Bez autora
Feb 23 2011

Prijedor bi do kraja 2012. godine trebalo da dobije regionalnu sanitarnu deponiju na brdu Kurevo, koja će biti finansirana kreditom Svjetske banke od 1,5 milion američkih dolara. Osim ove, pokrivaće i susjedne opštine Kozarska Dubica, Novi Grad i Oštra Luka. "Komunalne usluge" Prijedor, kao nosilac poslova, organizaciono, tehnički i kadrovski osposobljeno je da u predviđenom roku realizuje projekat. Idejno rješenje je urađeno. Ove godine će biti raspisani međunarodni tenderi za izradu i realizaciju neophodnih projekata, a već je raspisan tender za nabavku mašina i postrojenja, za šta je predviđeno 715.000 dolara. Za izradu finalnog projekta deponije, hidrantske, telekomunikacione i elektro mreže, ograde deponije i izbor konsultantske kuće, namijenjeno je 245.000 dolara...

Prijedor: Za sanitarnu deponiju milion i po dolaraPrijedor bi do kraja 2012. godine trebalo da dobije regionalnu sanitarnu deponiju na brdu Kurevo, koja će biti finansirana kreditom Svjetske banke od 1,5 milion američkih dolara.

Osim ove, pokrivaće i susjedne opštine Kozarska Dubica, Novi Grad i Oštra Luka.

Slobodan Gajić, finansijski direktor "Komunalnih usluga" Prijedor, izjavio je da je ovo preduzeće, kao nosilac poslova, organizaciono, tehnički i kadrovski osposobljeno da u predviđenom roku realizuje projekat.

"Idejno rješenje je urađeno. Ove godine će biti raspisani međunarodni tenderi za izradu i realizaciju neophodnih projekata, a već je raspisan tender za nabavku mašina i postrojenja, za šta je predviđeno 715.000 dolara", naveo je Gajić.

Za izradu finalnog projekta deponije, hidrantske, telekomunikacione i elektro mreže, ograde deponije i izbor konsultantske kuće, namijenjeno je 245.000 dolara.

Za realizaciju ovih poslova, kao i za zemljane radove, sanaciju deponije, rekonstrukciju pristupnih i manipulativnih puteva, izgradnju ulazno-izlazne zone, temelje za kolsku vagu i kontejnere za smještaj radnika predviđeno je 510.000 dolara, a za ostale operativne troškove 100.000 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik