Projekti u Nišu vredni više od milijardu dinara

Bez autora
Nov 12 2011

U Nišu se izvode radovi u okviru tri projekta koji se finansiraju sredstvima NIP-a. NIP je ove godine doprineo razvoju Niša kroz finansiranje projekata koji su vredni više od milijardu dinara. Kako je najavio državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić u narednom periodu će biti izabrani izvođači radova na rekonstrukciji i izgradnji još tri škole na teritoriji tog grada. Time će biti završena finansijska aktivnost NIP-a u Nišu u ovoj godini, pri čemu će biti realizovan značajan broj projekata. Među njima su izgradnja vrtića u niškim naseljima Branko Bjegović i Nikola Tesla, kao i dogradnja prostora i uređenje sportskih terena u Osnovnoj školi “Dušan Radović” u ovom gradu. Sredstvima iz NIP-a se finansiraju i radovi na rekonstrukciji saobraćajnica značajnih za razvoj Niša, a reč je o Bulevaru Zorana Đinđića i Somborskom bulevaru.

Projekti u Nišu vredni više od milijardu dinaraU Nišu se izvode radovi u okviru tri projekta koji se finansiraju sredstvima NIP-a.

NIP je ove godine doprineo razvoju Niša kroz finansiranje projekata koji su vredni više od milijardu dinara.

Kako je najavio državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić u narednom periodu će biti izabrani izvođači radova na rekonstrukciji i izgradnji još tri škole na teritoriji tog grada. Time će biti završena finansijska aktivnost NIP-a u Nišu u ovoj godini, pri čemu će biti realizovan značajan broj projekata.

Među njima su izgradnja vrtića u niškim naseljima Branko Bjegović i Nikola Tesla, kao i dogradnja prostora i uređenje sportskih terena u Osnovnoj školi “Dušan Radović” u ovom gradu. Sredstvima iz NIP-a se finansiraju i radovi na rekonstrukciji saobraćajnica značajnih za razvoj Niša, a reč je o Bulevaru Zorana Đinđića i Somborskom bulevaru.

Takođe, iz budžeta NIP-a izvode se i radovi na rekonstrukciji i dogradnji Klinike za kardiohirurgiju u Kliničkom centru Niš i na poboljšanju energetske efikasnosti u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici.

Raspisan je konkurs za prijavu projekata koji će NIP finansirati u 2012. godini, a fokus će biti izmešten sa lokalnih na regionalne i međuopštinske projekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik