Radovi na niškom železničkom čvoru u junu naredne godine

Bez autora
Dec 11 2012

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas u Nišu da će do kraja punog mandata ove Vlade biti pronađeno konačno rešenje za niški železnički čvor i završena eksproprijacija, kao i da će biti ostvareni prvi rezultati u izgradnji.Ministar Mrkonjić je danas sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera potpisao protokol o početku realizacije tog važnog infrastrukturnog projekta na železničkom Koridoru 10. Iz fondova EU već je obezbeđeno 1,5 miliona evra za izradu dokumentacije i studije izvodljivosti.

Radovi na niškom železničkom čvoru u junu naredne godineMinistar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas u Nišu da će do kraja punog mandata ove Vlade biti pronađeno konačno rešenje za niški železnički čvor i završena eksproprijacija, kao i da će biti ostvareni prvi rezultati u izgradnji.

Ministar Mrkonjić je danas sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera potpisao protokol o početku realizacije tog važnog infrastrukturnog projekta na železničkom Koridoru 10.

Kako je naveo, iz fondova EU već je obezbeđeno 1,5 miliona evra za izradu dokumentacije i studije izvodljivosti.

Ministar je, ocenjujući da je niški železnički čvor najslabija tačka na železničkom Koridoru 10, istakao da bi stručnjaci trebalo da se dogovore o konačnom rešenju, ali i da svaka od mogućih varijanti izmeštanja pruge iz gradskog jezgra i uređenja čvora iziskuje različite procene o ukupnom iznosu sredstava.

Dežer je saopštio da mora da se radi brzo i da bi nakon kompletiranja tenderske dokumentacije raspisivanje tendera moglo da se obavi u martu ili aprilu naredne godine, dok bi prvi radovi mogli da počnu u junu 2013. godine.

Prema potencijalnim investitorima moramo da izađemo sa jasnim finansijskim procenama, napomenuo je Dežer i istakao da će EU nastaviti da pomaže Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik