Rojal grupa želi da investira

Bez autora
Feb 10 2011

Predstavnici Rojal /Royal/ grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovani su za investiranje u Crnu Goru. Šef internacionalnih investicija Rojal grupe, Salem Al Nejadi razgovarao je sa ministrom turizma Predragom Sekulićem i istakao brojne prirodne i investicione potencijale Crne Gore. Njegov poslodavac, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, inače predsjednik Vlade i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i sam je više puta boravio u Crnoj Gori i pokazao veliko interesovanje za ulaganje u crnogorsku turističku privredu. Svi budući investitori u Crnoj Gori će biti obavezni da se pridržavaju i poštuju model održivosti, a održiva gradnja i razvoj su osnova na kojoj će se temeljiti svi budući projekti u turističkoj privredi. Gradnja će biti moguća isključivo na bazi planova i planske dokumentacije Crne Gore i principa održivog razvoja u skladu sa prirodom.

Rojal grupa želi da investiraPredstavnici Rojal /Royal/ grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovani su za investiranje u Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Šef internacionalnih investicija Rojal grupe, Salem Al Nejadi razgovarao je sa ministrom turizma Predragom Sekulićem i istakao brojne prirodne i investicione potencijale Crne Gore.

On je napomenuo da je njegov poslodavac, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, inače predsjednik Vlade i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i sam više puta boravio u Crnoj Gori i pokazao veliko interesovanje za ulaganje u crnogorsku turističku privredu.

Sekulić je naglasio da će svi budući investitori u Crnoj Gori biti obavezni da se pridržavaju i poštuju model održivosti, kao i da su održiva gradnja i razvoj osnova na kojoj će se temeljiti svi budući projekti u turističkoj privredi.

On je poručio da će gradnja biti moguća isključivo na bazi planova i planske dokumentacije Crne Gore i principa održivog razvoja u skladu sa prirodom.

"S obzirom na to da je Rojal grupa za projekat na Sejšelima u posljednjih godinu dobila tri glavne nagrade za konceptualni dizajn u skladu sa svim principima održivog razvoja, zajednički je dogovoreno da takav princip rada koriste i u budućim projektima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik