SIEPA pomaže privrednicima na jugu Srbije

Bez autora
Mar 24 2011

Predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinskog okruga (CRJP) potpisali su danas Memorandum o saradnji, s ciljem pospešivanja ravnomernog regionalnog razvoja. Očekuje se da će ova saradnja doprineti dovođenju novih investitora na jug Srbije. U tom kraju su utvrđene sve lokacije za nove investitore, kao i potencijali za zajednička ulaganja, a postoje i planska dokumenta. U ostalim krajevima Srbije, za koje se smatra da su razvijeniji, pola tih stvari nije urađeno. Ta državna institucija kroz nekoliko programa u Jablanički okrug uložila je 30 miliona evra, a u Pčinjski 2,5 miliona evra, za ukupno preko tri hiljade novootvorenih radnih mesta. Sigurno je da je potencijal mnogo veći. Očekuje se od Centra da bude na usluzi opštinama i gradovima ovog regiona, jer od 13 opština i gradova, koji čine Jablanički i Pčinjski okrug, 10 se nalazi u grupi devastiranih područja.

SIEPA pomaže privrednicima na jugu SrbijePredstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinskog okruga (CRJP) potpisali su danas Memorandum o saradnji, s ciljem pospešivanja ravnomernog regionalnog razvoja.

Direktorka CRJP Biljana Stanković izrazila je očekivanja da će saradnja sa SIEPOM doprineti dovođenju novih investitora na jug Srbije.

"U našem kraju su utvrđene sve lokacije za nove investitore, kao i potencijali za zajednička ulaganja, a imamo i planska dokumenta. U ostalim krajevima Srbije, za koje se smatra da su razvijeniji, pola tih stvari nije urađeno", rekla je Stankovićeva.

Direktor SIEPE Božidar Laganin istakao je da je ta državna institucija kroz nekoliko programa u Jablanički okrug uložila 30 miliona evra, a u Pčinjski 2,5 miliona evra, za ukupno preko tri hiljade novootvorenih radnih mesta.

"Sigurno je da je potencijal mnogo veći. Očekujemo od Centra da bude na usluzi opštinama i gradovima ovog regiona, jer od 13 opština i gradova, koji čine Jablanički i Pčinjski okrug, 10 se nalazi u grupi devastiranih područja", naglasio je Laganinin.

Memorandum je potpisan u farmaceutskoj kompaniji "Zdravlje Aktavis", koja je partner Centru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik