Slovencima ode prvi srpski investicioni fond

Bez autora
Apr 26 2011

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Delta investments obavestilo je članove fondova Delta plus i Delta dinamik da će ubuduće njima upravljati Ilirika DZU. Komisija za hartije od vrednosti Srbije je odobrila prenos prava upravljanja tim fondovima koji će biti obavljen 30. juna. Smatraju da je Ilirika DZU, sa osnivačem iz Slovenije, koja je članica Evropske unije i sa pravom upravljanja u 24 investiciona fonda u regionu, najbolje rešenje za budući rast i razvoj investicionih fondova Delta plus i Delta dinamik. Ilirika DZU posluje skoro 20 godina i upravlja imovinom od 150 miliona evra. U Srbiji to društvo upravlja sa dva investiciona fonda rasta vrednosti - Ilirika gold i Ilirika global. Delta investments je dobio dozvolu za rad u decembru 2006. godine, a od februra 2007. je počeo da posluje Delta plus, prvi investicioni fond u Srbiji. To je balansirani investicioni fond, a u januaru 2008.

Slovencima ode prvi srpski investicioni fondDruštvo za upravljanje investicionim fondovima Delta investments obavestilo je članove fondova Delta plus i Delta dinamik da će ubuduće njima upravljati Ilirika DZU.

Komisija za hartije od vrednosti Srbije je odobrila prenos prava upravljanja tim fondovima koji će biti obavljen 30. juna.

"Smatramo da je Ilirika DZU, sa osnivačem iz Slovenije, koja je članica Evropske unije i sa pravom upravljanja u 24 investiciona fonda u regionu, najbolje rešenje za budući rast i razvoj investicionih fondova Delta plus i Delta dinamik", navedeno je u obaveštenju Delta investmentsa koji je najavio reorganizaciju.

Ilirika DZU posluje skoro 20 godina i upravlja imovinom od 150 miliona evra. U Srbiji to društvo upravlja sa dva investiciona fonda rasta vrednosti - Ilirika gold i Ilirika global.

Delta investments je dobio dozvolu za rad u decembru 2006. godine, a od februra 2007. je počeo da posluje Delta plus, prvi investicioni fond u Srbiji. To je balansirani investicioni fond, a u januaru 2008. godine počeo je da posluje Delta dinamik kao fond rasta vrednosti.

U Srbiji dozvolu za rad ima devet društava za upravljanje investicionim fondovima i 21 fond, a aktivno je 15 fondova.

Od 2009. godine je iz registra brisano 10 društava za upravljanje investicionim fondovima i pet fondova.

U ukupnoj imovini kojom upravljaju investicioni fondovi od oko 1,1 milijardu dinara Delta plus ima udeo 15,8 odsto, a Delta dinamik 2,7 odsto.

Vrednost investicione jedinice Delta plusa je 694 dinara, a Delta dinamika 357 dinara. Najveću vrednost investicione jedinice od 1.263 dinara ima Citadel novčani fond.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik