Stiže kredit za "Gazelu"

Bez autora
Aug 04 2011

Direktor JP "Putrevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će u avgustu stići preostala tranša kredita od Evropske investicione banke, namenjena rekonstukciji "Gazele". Most će koštati oko 58 miliona evra, a do sada, od EIB-a je dobijeno 28 miliona evra, dok je iznos celog kredita 33 miliona. Samim tim, EIB je ispunio obećanje, a razlika u novcu, koja je potrebna za završetak mosta je negde oko 25 miliona evra i taj iznos će finansirati 'Putevi Srbije' iz svojih sredstava. "Putevi Srbije" radove će finansirati iz naplate putarina i akciza, a po nekim procenama neće ni biti potrebo 25 miliona, već između 21 i 22 mliona evra. Izvođači radova sinoć su najavili da će most u potpunosti biti prohodan za saobraćaj "pre prvih snegova", možda već 1. novembra. Ranije je najavljeno da će to biti 15. novembra. Veliki radovi tek predstoje unutar samog mosta. Dosta posla nalazi se unutar "sanduka mosta", a ovo što se sada radi je reparacija samo gornje kolovozne konstrukcije.

Stiže kredit za "Gazelu"Preostala tranša kredita Evropske investicione banke, namenjena rekonstukciji "Gazele" stići će u avgustu, saopštio direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Do sad je dobijeno 28 miliona evra, a iznos celog kredita je 33 miliona.

Direktor JP "Putrevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će u avgustu stići preostala tranša kredita od Evropske investicione banke, namenjena rekonstukciji "Gazele".

Drobnjak je, prilikom obilaska tog mosta, rekao da će on koštati oko 58 miliona evra, dodajući da je do sada, od EIB-a dobijeno 28 miliona evra, a iznos celog kredita je 33 miliona.

"Samim tim, EIB je ispunio obećanje, a razlika u novcu, koja je potrebna za završetak mosta je negde oko 25 miliona evra i taj iznos će finansirati 'Putevi Srbije' iz svojih sredstava", rekao je Drobnjak.

On je precizirao da će "Putevi Srbije" radove finansirati iz naplate putarina i akciza, uz napomenu da po nekim procenama neće ni biti potrebo 25 miliona, već između 21 i 22 mliona evra.

Izvođači radova sinoć su najavili da će most u potpunosti biti prohodan za saobraćaj "pre prvih snegova", možda već 1. novembra. Ranije je najavljeno da će to biti 15. novembra.

Direktor "Mostogradnje" Branko Knežević rekao je da veliki radovi tek predstoje unutar samog mosta. Dosta posla nalazi se unutar "sanduka mosta", a ovo što se sada radi je reparacija samo gornje kolovozne konstrukcije.

Knežević je najavio i da će most biti daleko čvršći i trajniji, jer će u njega biti ugrađeno 2.200 tona čelične konstrukcije i 800 tona kablova, koji će biti ugrađeni u betonsku konstrukciju.

Most "Gazela" trebalo bi konačno da bude završen u februaru 2012. godine. Izgrađen je 1970. godine i do danas nije obnavljan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik