Štrabag preuzima Crnagoraput

Bez autora
Jan 21 2013

Austrijski Štrabag /Strabag/ donio je odluku o preuzimanju kompanije Crnagoraput u kojoj posjeduje 94,99 odsto akcija. Štrabag će podgoričku kompaniju preuzeti u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava. Austrijska kompanija sada treba Komisiji za hartije od vrijednosti da podnese zahtjev za odobrenje javne ponude za preuzimanje Crnagoraputa. Crnagoraput je treći kvartal prošle godine, prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, završio sa neto gubitkom od 2,34 miliona eura, duplo manjim nego u istom periodu 2011. Štrabag je krajem 2006. kupio 30,92 odsto akcija Crnagoraputa od Vlade za 8,4 miliona eura, s pravom dokapitalizacije do većinskog paketa.

Štrabag preuzima CrnagoraputAustrijski Štrabag /Strabag/ donio je odluku o preuzimanju kompanije Crnagoraput u kojoj posjeduje 94,99 odsto akcija.

Štrabag će podgoričku kompaniju preuzeti u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

Austrijska kompanija sada treba Komisiji za hartije od vrijednosti da podnese zahtjev za odobrenje javne ponude za preuzimanje Crnagoraputa.

Crnagoraput je treći kvartal prošle godine, prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, završio sa neto gubitkom od 2,34 miliona eura, duplo manjim nego u istom periodu 2011.

Štrabag je krajem 2006. kupio 30,92 odsto akcija Crnagoraputa od Vlade za 8,4 miliona eura, s pravom dokapitalizacije do većinskog paketa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik