Stvaranje povoljnog ambijenta za investicije

Bez autora
Dec 25 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je uloga države da stvara povoljan ambijent za rad privrede i dolazak investicija i potvrdio spremnost Vlade da kroz saradnju i dijalog izađe u susret potrebama privrede. Srbija naredne godine mora da pokrene privredu, a naročito poljoprivredu, koja je ove godine imala štetu od 1,5 milijardi evra. U martu 2013. godine će biti kompletirana nova sistemska rešenja koja se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i pitanja vezana za građevinsko zemljište. Dačić je kao dobar primer naveo Predlog zakona o javnim nabavkama, koji je u skupštinskoj proceduri, uz napomenu da će taj dokument od naredne godine više pažnje posvetiti domaćoj privredi i smanjiti nivo korupcije.

Stvaranje povoljnog ambijenta za investicijePredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je uloga države da stvara povoljan ambijent za rad privrede i dolazak investicija i potvrdio spremnost Vlade da kroz saradnju i dijalog izađe u susret potrebama privrede.

Dačić je u Privrednoj komori Beograda naveo da Srbija naredne godine mora da pokrene privredu, a naročito poljoprivredu, koja je ove godine imala štetu od 1,5 milijardi evra.

Predsednik Vlade je istakao da će u martu 2013. godine biti kompletirana nova sistemska rešenja koja se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i pitanja vezana za građevinsko zemljište.

On je kao dobar primer naveo Predlog zakona o javnim nabavkama, koji je u skupštinskoj proceduri, uz napomenu da će taj dokument od naredne godine više pažnje posvetiti domaćoj privredi i smanjiti nivo korupcije.

Dačić je saopštio da je uloga privrede, preko svojih asocijacija i udruženja, veoma važna u predlaganju rešenja za bolji ambijent poslovanja, ali i skrenuo pažnju na to da postojeće povoljne uslove ne treba pogoršavati.

Prema njegovoj oceni, naredna godina biće puna ekonomskih izazova i ograničenja i zahtevati smanjenje javne potrošnje.

Prioritet ekonomske politike Vlade će biti zaustavljanje privrednog pada i preokretanje ekonomskih tokova u pravcu uspostavljanja investiciono i izvozno orijentisane privrede.

Dačić je istakao da su zato neophodne aktivnosti koje bi za rezultat imale smanjivanje javne potrošnje, zaustavljanje negativnih trendova i garantovanje makroekonomske stabilnosti.

Pred Vladom su izazovni zadaci koji zahtevaju politički i društveni konsenzus, zbog čega će se pri kreiranju ekonomske politike u obzir uzimati i mišljenja privrednika, ali i drugih učesnika u socijalnom dijalogu, naglasio je premijer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik