Surčin dobija dom zdravlja

Bez autora
Feb 23 2011

Žitelji Surčina i okolnih naselja već krajem godine mogu da očekuju bolju zdravstvenu zaštitu, jer će staru, dotrajalu ambulantu, zameniti novi, moderni dom zdravlja. Objekat površine 4.000 kvadrata biće podignut na placu od 96 ari u centru Surčina, a u njegovu izgradnju i opremanje biće uloženo oko 400 miliona dinara.Ovo je velika dobit za oko 60.000 građana Surčina i okolnih naselja koji gravitiraju ka ovoj zdravstvenoj ustanovi. U dve zgrade biće smešteno deset specijalističkih službi: pedijatrija, fizikalna medicina, stomatologija, hitna pomoć, patronaža, kućno lečenje, zaštita žena, opšta praksa, rendgen i ultrazvuk.

Surčin dobija dom zdravljaŽitelji Surčina i okolnih naselja već krajem godine mogu da očekuju bolju zdravstvenu zaštitu, jer će staru, dotrajalu ambulantu, zameniti novi, moderni dom zdravlja.

Objekat površine 4.000 kvadrata biće podignut na placu od 96 ari u centru Surčina, a u njegovu izgradnju i opremanje biće uloženo oko 400 miliona dinara.

- Ovo je velika dobit za oko 60.000 građana Surčina i okolnih naselja koji gravitiraju ka ovoj zdravstvenoj ustanovi - kaže za "Novosti" Vojislav Janošević, predsednik SO Surčin.

- U dve zgrade biće smešteno deset specijalističkih službi: pedijatrija, fizikalna medicina, stomatologija, hitna pomoć, patronaža, kućno lečenje, zaštita žena, opšta praksa, rendgen i ultrazvuk, pa pacijenati više neće morati za pojedine preglede da idu u grad.

Prema njegovim rečima, ovakva ustanova je neophodna za tako veliko naselje poput Surčina, koje trenutno, kaže, ima najlošiju ambulantu na teritoriji grada: sa malim čekaonicama, drvenim podovima, lošom izolacijom i dugim redovima i van zdravstvene stanice - i nedovoljan broj lekara specijalista. Janošević kaže da je opština za projekat, koji će nivo zdravstvene zaštite u Surčinu podići na viši nivo imala "sluha", pa je do sada za lokaciju, projekte i prenamenu zemljišta (iz poljoprivrednog u građevinsko) izdvojila 55 miliona dinara.

- Dobili smo lokacijsku dozvolu za objekat, tender će biti raspisan do kraja ovog meseca, a očekujemo da gradnja počne već u maju - kaže Janošević.

Dr Zoran Blagojević, gradski sekretar za zdravstvo, podsetio je da je ovo samo jedna u nizu velikih, kapitalnih investicija koje žitelji prestonice mogu da očekuju u 2011. godini. On je istakao da je Sekretarijat na čijem je čelu samo dao predlog, a da će projekat izgradnje voditi Agencija za investicije grada Beograda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik