Švajcarska nastavlja podršku opštinama u Srbiji

Ambasador Švajcarske Ervin Hofer najavio je danas da će ta država, koja je Kraljevu nakon zemljotresa pomogla sa 260.000 evra, nastaviti da pomaže opštine u Srbiji. Ambasador je danas obišao radove na zgradi gradske uprave u Kraljevu, kao i osnovne škole "Četvrti Kraljevački bataljon" i "Svetozar Marković" u kojima je švajcarska kompanija Geberit renovirala sanitarne čvorove. Švajcarska pomaže taj grad već godinama. Kroz program podrške opštinama Vlada Švajcarske je sa dva miliona franaka pomogla 26 infrastrukturnih i razvojnih projekata u Kraljevu. Iako Vlada Švajcarske više direktno ne podržava program podrške opštinama, nastaviće sa podsticajima lokalnih samouprava.

Švajcarska nastavlja podršku opštinama u SrbijiAmbasador Švajcarske Ervin Hofer najavio je danas da će ta država, koja je Kraljevu nakon zemljotresa pomogla sa 260.000 evra, nastaviti da pomaže opštine u Srbiji.

Ambasador je danas obišao radove na zgradi gradske uprave u Kraljevu, kao i osnovne škole "Četvrti Kraljevački bataljon" i "Svetozar Marković" u kojima je švajcarska kompanija Geberit renovirala sanitarne čvorove.

Hofer je u susretu sa gradonačelnikom Kraljeva Ljubišom Simovićem podsetio da Švajcarska pomaže taj grad već godinama.

"Verujem da se sećate da su dosta godina unazad, u periodu teškom za Srbiju, u ovoj zgradi gradske uprave bile prisutne kancelarije švajcarske humanitarne organizacije za katastrofe i humanitarno pravne kancelarije, a kroz program podrške opštinama Vlada Švajcarske je sa dva miliona franaka pomogla 26 infrastrukturnih i razvojnih projekata u Kraljevu", naveo je Hofer.

On je izrazio nadu da će se, iako Vlada Švajcarske više direktno ne podržava program podrške opštinama, nastaviti sa podsticajima lokalnih samouprava.

"Iz svoje prakse u Švajcarskoj znam da samo podrškom opštinama može doći do uspostavljanja bolje saradnje i budućeg razvoja", izjavio je Hofer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik