Svarovski pravi nakit u Subotici

Bez autora
Nov 10 2011

U Suboticu dolaze dva nova investitora, italijanska kompanija za proizvodnju donjeg veša Kalcedonija i proizvođač kristalnog nakita Svarovski iz Austrije. U planu je da se u italijanskoj firmi ukupno zaposli 1.000 Subotičana, a u austrijskoj 600. „Kalcedonija” će otvoriti proizvodni pogon u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku na površini od 18.000 kvadratnih metara. Izgradnja proizvodne hale počinje u martu naredne godine, a pored bi trebalo da i Svarovski podigne pogone za proizvodnju nakita. Pregovori s Italijanima počeli su polovinom ove godine, a s Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Ministarstvom ekonomije dogovoreni su svi detalji o podsticajima za zapošljavanje. Usvojen je i plan za detaljne regulacije za deo Industrijske zone u Malom Bajmoku tako da radovi mogu početi. Italijani planiraju da investiraju 20 miliona evra.

Svarovski pravi nakit u SuboticiU Suboticu dolaze dva nova investitora, italijanska kompanija za proizvodnju donjeg veša Kalcedonija i proizvođač kristalnog nakita Svarovski iz Austrije.

U planu je da se u italijanskoj firmi ukupno zaposli 1.000 Subotičana, a u austrijskoj 600. „Kalcedonija” će otvoriti proizvodni pogon u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku na površini od 18.000 kvadratnih metara.

Izgradnja proizvodne hale počinje u martu naredne godine, a pored bi trebalo da i Svarovski podigne pogone za proizvodnju nakita.

"Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan što će jedna velika firma da investira u Suboticu", rekao je gradonačelnik Saša Vučinić.

On dodaje da su "pregovore s Italijanima počeli polovinom ove godine, a s Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Ministarstvom ekonomije dogovoreni su svi detalji o podsticajima za zapošljavanje".

"Usvojen je i plan za detaljne regulacije za deo Industrijske zone u Malom Bajmoku tako da radovi mogu početi. Italijani planiraju da investiraju 20 miliona evra", kaže Vučinić i navodi da će najverovatnije svoj pogon u Subotici izgraditi i Svarovski.

Dok se svi poslovi ne okončaju, Austrijanci insistiraju na diskretnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik