Svečano otvoren prvi McDonald'sov restoran u BiH

Bez autora
Jul 24 2011

U Sarajevu je otvoren prvi McDonald'sov restorana u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je sinoć, a od danas će restoran raditi punom parom. Svečanim presijecanjem vrpce restoran su otvorili američki ambasador u BiH Patrick Moon i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u sarajevskoj Titovoj ulici. Imati McDonald's u državi znači imati brend koji poziva i ostale investitore. Opremanje restorana u ulici Maršala Tita u Sarajevu je koštalo oko 2,5 miliona maraka. Ovim se otvara pitanje da li će McDonald’s moći prenijeti svjetski uspjeh u Sarajevo, ako znamo da je glavni grad BiH širom Europe poznat po tradicionalnim ćevapčićima. Prvi McDonald'sov restoran u BiH jutros u 10 sati počeo je primati prve goste među kojima je bio i Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

Svečano otvoren prvi McDonald'sov restoran u BiHU Sarajevu je otvoren prvi McDonald'sov restorana u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je sinoć, a od danas će restoran raditi punom parom.

Svečanim presijecanjem vrpce restoran su otvorili američki ambasador u BiH Patrick Moon i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u sarajevskoj Titovoj ulici.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić tim povodom je kazao da imati McDonald's u državi znači imati brend koji poziva i ostale investitore.

Opremanje restorana u ulici Maršala Tita u Sarajevu je koštalo oko 2,5 miliona maraka.

Ovim se otvara pitanje da li će McDonald’s moći prenijeti svjetski uspjeh u Sarajevo, ako znamo da je glavni grad BiH širom Europe poznat po tradicionalnim ćevapčićima.

Prvi McDonald'sov restoran u BiH jutros u 10 sati počeo je primati prve goste među kojima je bio i Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

"Probao sam hamburgere, odlični su. Moram istaći da je ovo ogromna stvar za Sarajevo. I ne mislim da je riječ o konkurenciji domaćoj hrani. Kada je McDonald's došao u Italiji nije bio konkurencija pizzi, kao ni bavarskim kobasicama u Njemačkoj. Ovo je samo još jedna od perli u nizu gastronomske ponude našeg grada. Nakon što je McDonald's otvorio svoje predstavništvo u Sarajevu nadam se da će se i ostali veliki investitori odlučiti za sličan korak", naglasio je Behmen.

Uskoro bi trebala početi i izgradnja McDonald'sovog "drive-in" restorana brze hrane kod hotela Radon Plaza u Sarajevu.

Otvaranje restorana najpoznatijeg lanca brze hrane očekuje se i u Mostaru, Banjoj Luci, Bihaću i Zenici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik