Svečano otvorena magistralna cesta Stolac-Neum

Bez autora
Jun 30 2022

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić rekao je danas, nakon svečanog otvaranja magistralne ceste Stolac-Neum, da je cesta između ova dva grada izgrađena u vrijeme kada je Bosna i Hercegovina bila pod austrougarskom vladavinom prije 120 god

- Vlada Federacije BiH u ovom sazivu napravila je i projekat njene obnove i finansirala ga, a danas ima priliku da prisustvuje otvaranju ceste - dodao je ministar Lasić.

Ocijenio je da je u pitanju veliki generacijski poduhvat koji će mnogo značiti, prije svega građanima Neuma i Stoca, a potom i svima koji budu putovali tim pravcem, te je poželio u da se u budućnosti završi što više ovakvih projekata.

Direktor Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić rekao je da je ovim završena izgradnja ceste koja je vrlo važna za ovaj dio Bosne i Hercegovine.

- Završetkom ove ceste sigurno ćemo smanjiti gužve na graničnim prijelazima, ali i gužve na magistralnoj cesti M-17, približiti Neum ostatku BiH, učiniti transparentnijim i konkurentnijim sve ostale grane. Time će se osigurati da naši građani i drugi turisti ne moraju koristiti dva granična prijelaza da bi došli na odredište - istaknuo je Pravdić.

Magistralna cesta M17.3 Neum-Stolac danas je svečano puštena u promet, a sredstva za ovaj infrastrukturni projekt vrijedan 96.523.354 KM osigurala je Vlada Federacije BiH.

Izgradnja magistralne ceste Stolac-Neum počela je u aprilu 2018. godine, a ukupna dužina izgrađene dionice je 36,47 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik