Svetska banka pozitivno ocenila radove na Koridoru 10

Bez autora
Jul 31 2011

Realizaciju radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju danas je pozitivno ocenila direktorka Svetske banke zadužena za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž. Direktorka Armitidž, koja je sa saradnicima obišla radove na Koridoru, istakla je da se od aprila 2010, kada su počeli radovi na izgradnji obilaznice "može videti sjajan napredak".Zvaničnica Svetske banke je primetila da je na tom delu Koridora 10 veoma težak teren pa su morali da budu obavljeni obimni pripremni radovi.

Svetska banka pozitivno ocenila radove na Koridoru 10Realizaciju radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju danas je pozitivno ocenila direktorka Svetske banke zadužena za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž.

Direktorka Armitidž, koja je sa saradnicima obišla radove na Koridoru, istakla je da se od aprila 2010, kada su počeli radovi na izgradnji obilaznice "može videti sjajan napredak".

"Znamo da su u Srbiji ljudi nestrpljivi za izgradnju ovog važnog puta i da hoće, zbog velike količine novca koji se ulaže, da odmah vide rezultate," rekla je Armitidž.

Zvaničnica Svetske banke je primetila da je na tom delu Koridora 10 veoma težak teren pa su morali da budu obavljeni obimni pripremni radovi.

Armitidž je istakla da je za Srbiju jako važno da bude izgrađen put na Koridoru 10, jer će zbog toga biti jeftiniji transport, što će uticati da domaća privreda postane konkurentnija, a da će to obezbediti jeftiniji izvoz i uvoz.

Građani Srbije će moći brže i bezbednije da putuju, pošto će biti smanjen i broj saobraćajnih nezgoda, kazala je Armitidž.

Svetska banka kreditira radove na izgradnji Koridora 10 sa ukupno 275,2 miliona evra.

U preduzećima "Koridori Srbije" i austrijskoj "Alpini" kažu da će trasa obilaznice oko Dimitrovgrada sa sedam mostova biti završena do maja 2012.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik