TIKA opredelila šest miliona evra za projekte u Srbiji

Bez autora
Feb 17 2013

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin razgovarao je u četvrtak u Ankari sa potpredsednikom Vlade Republike Turske Bakirom Bozdagom, koji je zadužen i za poslove Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA). Ta agencija je u ovoj godini namenila šest miliona evra za realizaciju započetih i pokretanje novih projekata u Srbiji. Pre dva dana završeni su radovi na osnovnoj školi u Novom Pazaru i Domu kulture u Sjenici, a u pripremi su i izgradnja hirurškog bloka u Novom Pazaru. Dve škole u Novom Pazaru koje je TIKA finansirala su izvanredan poduhvat koji stanovnicima tog grada mnogo znači.

TIKA opredelila šest miliona evra za projekte u SrbijiMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin razgovarao je u četvrtak u Ankari sa potpredsednikom Vlade Republike Turske Bakirom Bozdagom, koji je zadužen i za poslove Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA).

Bozdag je istakao da je ta agencija u ovoj godini namenila šest miliona evra za realizaciju započetih i pokretanje novih projekata u Srbiji.

On je naveo da su pre dva dana završeni radovi na osnovnoj školi u Novom Pazaru i Domu kulture u Sjenici, uz napomenu da je u pripremi i izgradnja hirurškog bloka u Novom Pazaru.

Ugljanin, koji je i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, istakao je da su dve škole u Novom Pazaru koje je TIKA finansirala izvanredan poduhvat koji stanovnicima tog grada mnogo znači.

Ministar je uputio molbu Turskoj agenciji za razvoj i koordinaciju da nastavi da kontinuirano radi u svih 46 nerazvijenih opština u Srbiji, u kojima živi približno milion stanovnika, jer se na taj način popravlja sveukupna klima, olakšava život i motivišu i drugi da pomognu.

On je obavestio Bozdaga da je tokom susreta sa potpredsednikom Vlade Turske Alijem Babadžanom i generalnim direktorom Eksim banke Hajretinom Kaplanom razgovarao i o početku izgradnje dva lokalna puta u Sandžaku, koji će ovaj region spojiti sa budućim Koridorom 11.

Ugljanin je zamolio Bozdaga da premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoganu prenese poziv da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik