U martu nastavak radova na izgradnji železničke stanice “Prokop”

Bez autora
Jan 20 2013

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas razgovarali su danas o realizaciji aktivnosti na dve kapitalne investicije u Beogradu – izgradnji mosta Zemun – Borča i železničke stanice “Prokop”. Na sastanku je konstatovano da se izgradnja mosta između Borče i Zemuna, koji će u velikoj meri preusmeriti transportni saobraćaj van gradskih zona i poboljšati protok saobraćaja, odvija veoma dobro i po planiranoj dinamici. Postignut je dogovor o tome da Ministarstvo saobraćaja formira radnu grupu koja će koordinirati sve aktivnosti vezane za završetak ove kapitalne investicije. Kad je reč o aktiviranju nedavno dobijenog kredita Kuvajta u iznosu od 25 miliona dolara za nastavak radova na završetku “Prokopa”, dogovoreno je da u martu počnu radovi u većem obimu, s obzirom na to da su obezbeđena sredstva dovoljna za to da se ovaj višedecenijski posao konačno završi i pomenuti objekat stavi u funkciju.

U martu nastavak radova na izgradnji železničke stanice “Prokop”Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas razgovarali su danas o realizaciji aktivnosti na dve kapitalne investicije u Beogradu – izgradnji mosta Zemun – Borča i železničke stanice “Prokop”.

U saopštenju Ministarstva saobraćaja navodi se da je na sastanku konstatovano da se izgradnja mosta između Borče i Zemuna, koji će u velikoj meri preusmeriti transportni saobraćaj van gradskih zona i poboljšati protok saobraćaja, odvija veoma dobro i po planiranoj dinamici.

Postignut je dogovor o tome da Ministarstvo saobraćaja formira radnu grupu koja će koordinirati sve aktivnosti vezane za završetak ove kapitalne investicije.

Kad je reč o aktiviranju nedavno dobijenog kredita Kuvajta u iznosu od 25 miliona dolara za nastavak radova na završetku “Prokopa”, dogovoreno je da u martu počnu radovi u većem obimu, s obzirom na to da su obezbeđena sredstva dovoljna za to da se ovaj višedecenijski posao konačno završi i pomenuti objekat stavi u funkciju.

Deo posla vezanog za izgradnju pristupnih saobraćajnica za “Prokop”, za koji je neophodno obezbediti dodatnu sumu od 25 miliona dolara, biće ponuđen potencijalnim investitorima, među kojima je i kineska građevinska kompanija “Putevi i mostovi” koja je angažovana na izgradnji mosta Zemun – Borča.

Takođe, tokom sastanka bilo je reči i o usaglašavanju stavova dva resorna ministarstva i gradskih struktura oko Generalnog urbanističkog plana Beograda (GUP) kako bi se ubrzale sve neophodne zakonske procedure za izgradnju budućeg intermodalnog terminala u Batajnici, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik