U Norveškoj osnovana kompanija čiji je cilj ulagati u BiH

Bez autora
Mar 21 2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nazočio je osnivačkoj skupštini investicijskog društva “NOR-BiH Invest AS” u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Oslu, na poziv predsjednika Norveško-bosanskohercegovačke privredne komore, Ahmed Lindov.

Cilj kompanije je okupiti investitore za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i povezivanje BiH. državljana u Kraljevini Norveškoj i BiH.

Tijekom osnivačke skupštine prodani su udjeli u vrijednosti od 1.000.000 norveških kruna – NOK (200.000 KM), a investitori imaju mogućnost otkupa osnivačkih udjela do kraja ožujka, čime će ova sredstva biti znatno uvećana.

Komšić je pozdravio ovu poslovnu ideju, ističući da će ona olakšati i otvoriti prostor za izravna ulaganja u BiH.

Olakšat će uspostavljanje kontakta između naših građana u svijetu i građana BiH u svrhu unapređenja kvaliteta u oblastima znanosti i obrazovanja, biznisa, gospodarstva, kulture i sporta. Bez obzira na izazove s kojima se suočava, Bosna i Hercegovina zahvaljujući bogatstvu prirodnih resursa ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj i napredak i te potencijale treba iskoristiti – kazao je Komšić.

Razgovarano je i o društvenim i političkim prilikama u BiH, aktivnostima bh. dijaspore i povezivanju s domovinom, na ekonomskom, ali i svakom drugom društvenom planu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik