U Srednjebosanskom kantonu za sanaciju regionalnih puteva 660.000 KM

Bez autora
Mar 28 2010

Vlada Srednjebosanskog kantona donijela je odluku o izdvajanju 660.000 KM za sanaciju regionalnih puteva na području Kantona nastalih usljed elementarnih nepogoda. Kao prioritet izdvojena je sanacija klizišta, koja su se, usljed obilnih padavina u januaru, pojavila na putnom pravcu Turbe - Kneževo, na lokalitetu Vitovlja, na putnom pravcu Fojnica - Pavlovica, te na 15-ak lokacija na regionalnom putu Novi Travnik - Gornji Vakuf. Projekti sanacije ovih putnih pravaca trebalo bi da budu realizovani najkasnije do kraja godine. Zbog elementarnih nepogoda, neke projekte za ovu godinu će ili usporiti ili izvesti u manjem obimu, a možda i prolongirati za narednu kako bi izvršili sanaciju ovih lokaliteta. Vlada je usvojila i izvještaj o izvršenju finansijskog plana kantonalne Direkcije za puteve za prošlu godinu i elaborat o izvršenom popisu imovine, novčanih sredstava, obaveza i potraživanja zaključno sa 31. decembrom.

U Srednjebosanskom kantonu za sanaciju regionalnih puteva 660.000 KMVlada Srednjebosanskog kantona donijela je odluku o izdvajanju 660.000 KM za sanaciju regionalnih puteva na području Kantona nastalih usljed elementarnih nepogoda.

Direktor Direkcije za puteve Sulejman Bećirević kao prioritet izdvojio je sanaciju klizišta, koja su se, usljed obilnih padavina u januaru, pojavila na putnom pravcu Turbe - Kneževo, na lokalitetu Vitovlja, na putnom pravcu Fojnica - Pavlovica, te na 15-ak lokacija na regionalnom putu Novi Travnik - Gornji Vakuf.

On je naglasio da bi projekti sanacije ovih putnih pravaca trebalo da budu realizovani najkasnije do kraja godine.

"Zbog elementarnih nepogoda, neke projekte za ovu godinu ćemo ili usporiti ili izvesti u manjem obimu, a možda i prolongirati za narednu kako bi izvršili sanaciju ovih lokaliteta", rekao je Bećirević.

Vlada je usvojila i izvještaj o izvršenju finansijskog plana kantonalne Direkcije za puteve za prošlu godinu i elaborat o izvršenom popisu imovine, novčanih sredstava, obaveza i potraživanja zaključno sa 31. decembrom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik