U svibnju odluka - most, koridor ili trajektna linija

Bez autora
Dec 23 2012

Natječaj za izradu predstudije o povezivanju hrvatskoga juga s ostatkom zemlje raspisat će se do kraja ove godine, a studija koju s 200 tisuća eura sufinancira Europska komisija trebala bi biti gotova do kraja svibnja. Predstudija pak treba pokazati koje je najbolje povezivanje hrvatskoga juga - pelješki most, koridor kroz Neum ili trajektna veza. Podsjetimo, Hrvatske ceste već su pripremile nacrt novog pelješkog mosta koji se tek treba odobriti u Bruxellesu. Najvažnija je značajka da je novi projekt gotovo milijardu kuna jeftiniji od staroga. Most će biti uži, s dva prometna traka, a možda i niži. Za završetak kompletnog projekta trebat će oko 350 milijuna eura, što je 134 milijuna manje nego na starom projektu.

U svibnju odluka - most, koridor ili trajektna linijaNatječaj za izradu predstudije o povezivanju hrvatskoga juga s ostatkom zemlje raspisat će se do kraja ove godine, a studija koju s 200 tisuća eura sufinancira Europska komisija trebala bi biti gotova do kraja svibnja - izjavio je u Bruxellesu ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić.

Predstudija pak treba pokazati koje je najbolje povezivanje hrvatskoga juga - pelješki most, koridor kroz Neum ili trajektna veza.

Podsjetimo, Hrvatske ceste već su pripremile nacrt novog pelješkog mosta koji se tek treba odobriti u Bruxellesu. Najvažnija je značajka da je novi projekt gotovo milijardu kuna jeftiniji od staroga. Most će biti uži, s dva prometna traka, a možda i niži. Za završetak kompletnog projekta trebat će oko 350 milijuna eura, što je 134 milijuna manje nego na starom projektu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik