Ubrzan završetak eksproprijacije na putu E75

Bez autora
Dec 12 2012

Ministarstvo saobraćaja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je ministar Milutin Mrkonjić juče razgovarao sa predstavnicima Svetske banke koje je predvodio šef programskog tima Baher El Hifnavi. Tokom sastanka istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u svim poslovima koji se realizuju na osnovu kreditnih aranžmana odobrenih od jedne od najznačajnijih svetskih institucija kako bi se efikasno završili radovi na Koridoru 10.Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da su raniji dogovori oko završetka eksproprijacije na putu E75 značajno ubrzani i praktično dovedeni do kraja.

Ubrzan završetak eksproprijacije na putu E75Ministarstvo saobraćaja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je ministar Milutin Mrkonjić juče razgovarao sa predstavnicima Svetske banke koje je predvodio šef programskog tima Baher El Hifnavi.

Tokom sastanka istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u svim poslovima koji se realizuju na osnovu kreditnih aranžmana odobrenih od jedne od najznačajnijih svetskih institucija kako bi se efikasno završili radovi na Koridoru 10.

Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da su raniji dogovori oko završetka eksproprijacije na putu E75 značajno ubrzani i praktično dovedeni do kraja.

Mrkonjić i El Hifnavi su naveli da su u agendi predviđenih poslova kao prioriteti prve vrste određeni kupovina preostalog zemljišta od stanovništva koja do sada nije obavljena kako bi do početka nove građevinske sezone izvođači mogli nesmetano da obave predviđene radove.

Oni su istakli da je novi projekat, na kojem se intenzivno radi a koji se odnosi na rehabilitaciju i bezbednost saobraćaja u Srbiji, u odmakloj fazi, što je i potvrđeno spremnošću da se odmah počne sa finansiranjem ovog posla.

Ministar je saopštio da će se založiti za to da se eksproprijacija završi u predviđenom roku i angažovati na tome da se odobrena sredstva Svetske banke brže i efikasnije povlače, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik