Ubrzanje izgradnje pruge na Koridoru 10

Bez autora
Feb 05 2013

“Železnice Srbije” i italijanska kompanija “JV Italiana Construzioni - Consorzio Armatori Ferroviari Italy” preduzeće u narednom periodu sve potrebne aktivnosti da se što pre prevaziđu svi brojni problemi, izbegnu kašnjenja u izvođenju radova i što pre završe građevinski poslovi na izgradnji nove dvokolosečne pruge od stajališta Gilje do stanice Paraćin, u okviru modernizacije međunarodnog železničkog Koridora 10.Ovo je zaključeno na sastanku, koji je danas u Beogradu održao generalni direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović, sa predstavnicima italijanskog konzorcijuma, koje je predvodio Fabio Brunori, generalni direktor kompanije i projekt menadžer na ovom poslu, u prisustvu ekonomskog savetnika italijanske ambasade Paolo Toskija.

Srpske železnice i italijanski partner zajednički do bržeg završetka radova na pruzi Gilje – Paraćin“Železnice Srbije” i italijanska kompanija “JV Italiana Construzioni - Consorzio Armatori Ferroviari Italy” preduzeće u narednom periodu sve potrebne aktivnosti da se što pre prevaziđu svi brojni problemi, izbegnu kašnjenja u izvođenju radova i što pre završe građevinski poslovi na izgradnji nove dvokolosečne pruge od stajališta Gilje do stanice Paraćin, u okviru modernizacije međunarodnog železničkog Koridora 10.

Ovo je zaključeno na sastanku, koji je danas u Beogradu održao generalni direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović, sa predstavnicima italijanskog konzorcijuma, koje je predvodio Fabio Brunori, generalni direktor kompanije i projekt menadžer na ovom poslu, u prisustvu ekonomskog savetnika italijanske ambasade Paolo Toskija.

Razgovarano je o rokovima realizacije posla, tehničkim problemima koje treba rešavati u narednom periodu, eksproprijaciji zemljišta u zoni radova, kao i o mogućnostima za proširenje saradnje između dveju kompanija u narednom periodu.

U realizaciji projekata na železničkom Koridoru 10 postoje brojni problemi, posebno kada je o poštovanju rokova reč. “Železnice Srbije” spremne su da učine sve što je u našoj moći da se problemi prevaziđu, skrate rokovi za izvođenje radova i modernizacija železničkog Koridora 10 maksimalno ubrza. U planu je da se posebna pažnja posveti upravo svim ovakvim otvorenim pitanjima u realizaciji velikih investicionih projekata, kako bi čitav posao što pre uspešno bio završen.

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji nove dvokolosečne pruge od stajališta Gilje do stanice Paraćin između srpskih železnica i italijanske kompanije potpisan je 2. jula 2012. godine. Vrednost posla je 16 miliona 162 hiljade evra, a finansiranje je obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke.

Pored izvođenja građevinskih radova, predstoji i elektrotehnički deo poslova, nakon čega će nova dvokolosečna, elektrificirana pruga biće dugačka 10,5 kilometara i osposobljena za brzine do 160 kilometara na sat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik