Ugovor o realizaciji radova u oblasti putne infrastrukture sledećeg meseca

Bez autora
Jan 21 2013

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da će do kraja februara biti potpisan ugovor o realizaciji radova u oblasti putne infrastrukture. Predugovor o izgradnji dva regionalna autoputa u Srbiji sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove (CRBC) potpisan je 28. decembra prošle godine. U pitanju su Moravski koridor od Pojata do Preljine i autoput od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru. Ukupna dužina obe saobraćajnice približno je 140 kilometara, a ukupna vrednost ovog predugovora 642 miliona evra. Sutra će biti održan sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor.

Ugovor o realizaciji radova u oblasti putne infrastrukture sledećeg mesecaMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da će do kraja februara biti potpisan ugovor o realizaciji radova u oblasti putne infrastrukture.

Kalanović je podsetila na to da je 28. decembra prošle godine potpisan predugovor o izgradnji dva regionalna autoputa u Srbiji sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove (CRBC).

Ona je objasnila da su u pitanju Moravski koridor od Pojata do Preljine i autoput od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, uz napomenu da je ukupna dužina obe saobraćajnice približno 140 kilometara, a ukupna vrednost ovog predugovora 642 miliona evra.

Prema njenim rečima, sutra će biti održan sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor.

Sastanku na kome će biti reči o početku izgradnje ove saobraćajnice prisustvovaće gradonačelnici i predsednici opština Kruševac, Varvarin, Trstenik, Ćićevac, Vrnjačka Banja, Čačak i Kraljevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik