Ugovori o podsticaju investicija kompanijama "Mekaplast" i "Draexlmaier"

Bez autora
Nov 29 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović u sredu, 30. novembra 2011. godine, uručiće ugovore o podsticaju investicija kompanijama "Mekaplast" i "Draexlmaier" u kompaniji "Mekaplast" u Zrenjaninu. Kroz Program za podsticaj direktnim investicijama pomenute kompanije dobile su podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika u Zrenjaninu. "Mekaplast" i "Draexlmaier" otvoriće u Zrenjaninu više od 620 novih radnih mesta u naredne tri godine i investirati više od 13 miliona evra, pri čemu su obe kompanije dobile 5.000 evra podsticaja po novootvorenom radnom mestu. "Mekaplast" je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za automobilsku industriju. U svom sastavu ona poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku i Poljskoj.

Uručivanje ugovora o podsticaju investicija kompanijama Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović u sredu, 30. novembra 2011. godine, uručiće ugovore o podsticaju investicija kompanijama "Mekaplast" i "Draexlmaier" u kompaniji "Mekaplast" u Zrenjaninu.

Kroz Program za podsticaj direktnim investicijama pomenute kompanije dobile su podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika u Zrenjaninu.

"Mekaplast" i "Draexlmaier" otvoriće u Zrenjaninu više od 620 novih radnih mesta u naredne tri godine i investirati više od 13 miliona evra, pri čemu su obe kompanije dobile 5.000 evra podsticaja po novootvorenom radnom mestu.

"Mekaplast" je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za automobilsku industriju. U svom sastavu ona poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku i Poljskoj. Investicioni projekat u Srbiji predstavlja kupovinu i adaptaciju postojećih objekata i izgradnju novog proizvodnog pogona u Zrenjaninu, u kome će se proizvoditi plastični automobilski delovi. Ukupna investicija iznosi 10,09 miliona evra, što će doprineti otvaranju 120 novih radnih mesta.

Nemačka kompanija "Draexlmaier" je jedan od najvećih proizvođača delova i sistema za automobilsku industriju. Ova kompanija poseduje veliko međunarodno iskustvo sa 57 proizvodnih lokacija u 21 zemlji u kojima zapošljava više od 36.000 radnika. "Draexlmaier" već posluje u Srbiji od 2007. godine i u Zrenjaninu proizvodi kablovske komplete. Ova kompanija je odlučila da proširi proizvodnju u Zrenjaninu. Ukupna investicija je 3,20 miliona evra, što će doprineti otvaranju 506 novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik