Ulaganja za petinu veća

Bez autora
May 03 2011

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prva dva mjeseca iznosile su 76 miliona eura, 21,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru i februaru iznosio je 80,5 miliona eura. Najveći priliv ostvaren je po osnovu vlasničkih ulaganja, 56,8 miliona eura. U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 15,6 miliona eura, a po osnovu povlačenja ulaganja rezidenata u inostranstvu, 8,1 milion. Odliv stranih direktnih investicija bio je 40,2 odsto manji u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine i iznosio je 4,5 miliona eura. Najveći odliv je ostvaren na osnovu povlačenja ulaganja nerezidenata, 3,4 miliona eura. Na ulaganja rezidenata u inostranstvu odnosio se 1,1 milion eura ukupnog odliva investicija.

Ulaganja za petinu većaNeto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prva dva mjeseca iznosile su 76 miliona eura, 21,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke.

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru i februaru iznosio je 80,5 miliona eura, prenosi Mina-biznis.

Najveći priliv ostvaren je po osnovu vlasničkih ulaganja, 56,8 miliona eura. U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 15,6 miliona eura, a po osnovu povlačenja ulaganja rezidenata u inostranstvu, 8,1 milion.

Odliv stranih direktnih investicija bio je 40,2 odsto manji u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine i iznosio je 4,5 miliona eura.

Najveći odliv je ostvaren na osnovu povlačenja ulaganja nerezidenata, 3,4 miliona eura. Na ulaganja rezidenata u inostranstvu odnosio se 1,1 milion eura ukupnog odliva investicija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik