Uljanik predao obvezujuću ponudu za kupnju riječkog škvera

Bez autora
Feb 10 2013

Uljanik je preko Zagrebačke burze izvijestio da je predao obvezujuću ponudu Ministarstvu gospodarstva za kupnju riječkog brodogradilišta 3. maj. Uljanik je, naime, obavio dokapitalizaciju potkraj prošle godine, a među ulagačima su bili, primjerice, Adris, Croatia osiguranje, Tankerska plovidba, Uljanik plovidba, Kapitalni fond i tri mirovinska fonda. Time je povećan temeljni kapital Uljanika s 201,2 milijuna na 302 milijuna kuna te je stvorena mogućnost za kupnju riječkog škvera. Uljanik je potom uvršten i u službeno tržište Zagrebačke burze. Plan spasa riječkog brodogradilišta napravila je Vlada sredinom prošle godine u tri faze. U prvoj fazi obavljeno je radničko dioničarstvo u Uljaniku, u drugoj fazi provedena je dokapitalizacija, a u trećoj se planira i kupnja, čija je ponuda sada i predana Vladi.

Uljanik predao obvezujuću ponudu za kupnju riječkog škveraUljanik je preko Zagrebačke burze izvijestio da je predao obvezujuću ponudu Ministarstvu gospodarstva za kupnju riječkog brodogradilišta 3. maj.

Uljanik je, naime, obavio dokapitalizaciju potkraj prošle godine, a među ulagačima su bili, primjerice, Adris, Croatia osiguranje, Tankerska plovidba, Uljanik plovidba, Kapitalni fond i tri mirovinska fonda. Time je povećan temeljni kapital Uljanika s 201,2 milijuna na 302 milijuna kuna te je stvorena mogućnost za kupnju riječkog škvera. Uljanik je potom uvršten i u službeno tržište Zagrebačke burze. Plan spasa riječkog brodogradilišta napravila je Vlada sredinom prošle godine u tri faze.

U prvoj fazi obavljeno je radničko dioničarstvo u Uljaniku, u drugoj fazi provedena je dokapitalizacija, a u trećoj se planira i kupnja, čija je ponuda sada i predana Vladi. Također, postojao je plan da se u procesu privatizacije omogući i radnicima 3. maja ulaz kroz radničko dioničarstvo. Svoj ulazak u toj zadnjoj fazi privatizacije najavila su potkraj prošle godine i tri fonda za gospodarsku suradnju – Questus, Prosperus i Nexus.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik