UNCTAD: Slovenija po ulaganjima zaostaje za manjim državama

Bez autora
Aug 03 2011

Ulazni tokovi neposrednih stranih ulaganja u Sloveniji su prošle godine dosegli 834 milijuna dolara, a izlazni 151 milijun dolara. Prethodne je godine država zabilježila odljev od 582 milijuna dolara, a izlazni su tokovi iznosili 167 milijuna dolara. Marjan Svetličič s ljubljanskog Fakulteta društvenih znanosti predstavio je spomenute rezultate i tom prilikom upozorio kako Slovenija relativno zaostaje za manjim europskim, odnosno tranzicijskim državama; dok, na primjer, u Češkoj, Mađarskoj i Poljskoj priljev neposrednih stranih ulaganja iznosi oko 40 posto BDP-a, u Sloveniji je upola manji.

UNCTAD: Slovenija po ulaganjima zaostaje za manjim državamaUlazni tokovi neposrednih stranih ulaganja u Sloveniji su prošle godine dosegli 834 milijuna dolara, a izlazni 151 milijun dolara, govore podaci UNCTAD-a.

Prethodne je godine država zabilježila odljev od 582 milijuna dolara, a izlazni su tokovi iznosili 167 milijuna dolara.

Marjan Svetličič s ljubljanskog Fakulteta društvenih znanosti predstavio je spomenute rezultate i tom prilikom upozorio kako Slovenija relativno zaostaje za manjim europskim, odnosno tranzicijskim državama; dok, na primjer, u Češkoj, Mađarskoj i Poljskoj priljev neposrednih stranih ulaganja iznosi oko 40 posto BDP-a, u Sloveniji je upola manji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik