Uručeni ugovori kompanijama "Mekaplast" i "Draexlmaier"

Bez autora
Nov 30 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje više od 620 radnika. Verica Kalanović je ugovore uručila direktoru kompanije “Mekaplast” Tjeriju Maniju i direktoru zrenjaninskog pogona kompanije "Draexlmaier" Miru Vidoviću. Obe kompanije, koje proizvode rezervne delove u automobilskoj industriji, dobile su po 5.000 evra po osnovu programa za podsticaj direktnim investicijama. Mani je najavio da će u Zrenjaninu biti zaposleno 120 radnika, a investicija vredna približno 15 miliona evra. Ova kompanija planira da sarađuje sa “Mercedesom”, “Fordom” i “Dačijom”. “Mekaplast” je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za auto-industriju, a u svom sastavu poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku i Poljskoj.

Uručeni ugovori kompanijama Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje više od 620 radnika.

Verica Kalanović je ugovore uručila direktoru kompanije “Mekaplast” Tjeriju Maniju i direktoru zrenjaninskog pogona kompanije "Draexlmaier" Miru Vidoviću. Obe kompanije, koje proizvode rezervne delove u automobilskoj industriji, dobile su po 5.000 evra po osnovu programa za podsticaj direktnim investicijama.

Mani je najavio da će u Zrenjaninu biti zaposleno 120 radnika, a investicija vredna približno 15 miliona evra. Ova kompanija planira da sarađuje sa “Mercedesom”, “Fordom” i “Dačijom”.

“Mekaplast” je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za auto-industriju, a u svom sastavu poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku i Poljskoj.

Investicioni projekat u Srbiji predstavlja kupovinu i adaptaciju postojećih objekata i izgradnju novog proizvodnog pogona u Zrenjaninu, gde će se proizvoditi plastični automobilski delovi. Ukupna investicija iznosi 10,09 miliona evra, što će doprineti otvaranju 120 novih radnih mesta.

Nemačka kompanija "Draexlmaier" je jedan od najvećih proizvođača delova i sistema za automobilsku industriju. Ova kompanija poseduje veliko međunarodno iskustvo sa 57 proizvodnih lokacija u 21 zemlji u kojima zapošljava više od 36.000 radnika. "Draexlmaier" posluje u Srbiji od 2007. godine i u Zrenjaninu proizvodi kablovske komplete. Ta kompanija je odlučila da proširi proizvodnju u Zrenjaninu, a ukupna investicija je 3,20 miliona evra, što će doprineti otvaranju 506 novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik