Viadukt u 50 godina u Njemačkoj ostvario mnoge milijunske poslove

Bez autora
Jan 21 2013

Milijunski poslovi koje je Viadukt ostvario u pet desetljeća djelovanja na inozemnom tržištu plod su predanog, kvalitetnog i pouzdanog rada hrvatskih radnika u tvrtki. Hrvatska građevinska tvrtka Viadukt mogla bi uskoro početi s gradnjom četiri kilometra dugog tunela u Norveškoj, u pregovorima je s norveškim investitorom Veidekke i njemačkom tvrtkom Hochtief. Ako dobije ovaj ugovor, tvrtki će se otvoriti vrata i prema drugim unosnim poslovima u Skandinaviji i Baltiku. Predsjednik Upravnog odbora Ingra-DET-a i direktor Viadukta za Njemačku Tonči Vanjak to je potvrdio na večeri u njemačkom Bad Homburgu, na kojoj su bili i djelatnici i partneri Viadukta te hrvatski mediji. Istaknuo je da su zbog obećavajućih projekata u Norveškoj oformili predstavništvo koje vodi pregovore s investitorima. Tijekom 50 godina u Njemačkoj, preko predstavništva u Frankfurtu, tvrtka je ostvarila milijunske poslove.

Viadukt u 50 godina u Njemačkoj ostvario mnoge milijunske posloveMilijunski poslovi koje je Viadukt ostvario u pet desetljeća djelovanja na inozemnom tržištu plod su predanog, kvalitetnog i pouzdanog rada hrvatskih radnika u tvrtki.

Hrvatska građevinska tvrtka Viadukt mogla bi uskoro početi s gradnjom četiri kilometra dugog tunela u Norveškoj, u pregovorima je s norveškim investitorom Veidekke i njemačkom tvrtkom Hochtief. Ako dobije ovaj ugovor, tvrtki će se otvoriti vrata i prema drugim unosnim poslovima u Skandinaviji i Baltiku.

Sve kvalitetno i u roku

Predsjednik Upravnog odbora Ingra-DET-a i direktor Viadukta za Njemačku Tonči Vanjak to je potvrdio na večeri u njemačkom Bad Homburgu, na kojoj su bili i djelatnici i partneri Viadukta te hrvatski mediji. Istaknuo je da su zbog obećavajućih projekata u Norveškoj oformili predstavništvo koje vodi pregovore s investitorima. Tijekom 50 godina u Njemačkoj, preko predstavništva u Frankfurtu, tvrtka je ostvarila milijunske poslove. U novije vrijeme to je, primjerice, posao na gradnji berlinske zračne luke, od četiri milijuna eura. U ovom javnosti izrazito praćenom projektu svoj dio poslova Viadukt je završio kvalitetno i u roku. Slijedi gradnja velikoga trgovačkog centra u Kielu, dva poslovna objekta u Wiesbadenu te gradnja nove zgrade 3. paviljona nürnberškog velesajma.

Uspješna ostvarenja Viadukt može zahvaliti ljudima koji su ga vodili, a kojima je krajem 2012. Tonči Vanjak uručio zahvalnicu. Za veliki doprinos u radu i uspjesima Viadukta u Njemačkoj zahvalnicu su dobili Karlo Telen (74), dugogodišnji direktor za inozemno tržište, Stjepan Udjbinac, poslovođa od kojega su u 40 godina rada u Njemačkoj učili i još uče inženjeri, poslovođe i radnici te Rudolf Vukelić (70) bivši financijski rukovoditelj. Zahvalnicu je dobio i generalni konzul hrvatskog konzulata u Frankfurtu Josip Špoljarić za 20 godina podrške te Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista, koji je godinama pratio rad i uspjehe ove tvrtke.

Ulazak RH u EU nova šansa

– Jako me raduje što su se okupile tri generacije Viadukta. Najmlađu su predstavljale ekonomistica Ivana Nikoletić i dipl. ing. Kristina Pandžić, koje su iz Hrvatske došle u Njemačku. Obje se odlikuju stručnošću znanjem tri strana jezika i kvalitetom. Takvi mladi intelektualci iz domovine su poželjni u našoj tvrtki jer će biti nositelji poslova hrvatskim tvrtkama u EU – rekao je Tonči Vanjak. Kvalitetni i pouzdani ljudi u Viaduktu razlog su velike potražnje stranih investitora za njima. Ulazak Hrvatske u EU Viadukt gleda kao na priliku koju će tvrtka znati iskoristiti za sklapanje što unosnijih poslova koji će donijeti nova radna mjesta. Viadukt će i dalje biti perjanica hrvatskog graditeljstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik