Vlada RS: Saglasnost za raspisivanje javnog poziva za izgradnju dionice autoputa Prnjavor - Doboj

Bez autora
Feb 17 2011

Vlada Republike Srpske /RS/ dala je saglasnost preduzeću "Autoputevi RS" za raspisivanje javnog poziva za izgradnju dionice autoputa Prnjavor - Doboj, ukupne dužine oko 37 kilometara, za koju će sredstva biti obezbijeđena iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke. Ova dionica će biti podijeljena na četiri lota, približno jedanke dužine, tako da će činiti cjelinu, da bi se moglo konkurisati na sve lotove. Ovo su uradili da bi ovu problematiku i uslove približili i domaćoj građevinskoj operativi, da bi i ona mogla ravnopravno da učestvuje na ovom javnom pozivu. Nadaju se da će firme iz RS ovo shvatiti kao dobru podršku Vlade i stvaranja uslova za obezbjeđenje dodatnog posla za njihove radnike.

Vlada RS: Saglasnost za raspisivanje javnog poziva za izgradnju dionice autoputa Prnjavor - DobojVlada Republike Srpske /RS/ dala je saglasnost preduzeću "Autoputevi RS" za raspisivanje javnog poziva za izgradnju dionice autoputa Prnjavor - Doboj, ukupne dužine oko 37 kilometara, za koju će sredstva biti obezbijeđena iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova dionica biti podijeljena na četiri lota, približno jedanke dužine, tako da će činiti cjelinu, da bi se moglo konkurisati na sve lotove.

"Ovo smo uradili da bismo ovu problematiku i uslove približili i domaćoj građevinskoj operativi, da bi i ona mogla ravnopravno da učestvuje na ovom javnom pozivu. Nadamo se da će firme iz RS ovo shvatiti kao dobru podršku Vlade i stvaranja uslova za obezbjeđenje dodatnog posla za njihove radnike", rekao je Čubrilović.

Proces javnog tendera trajaće u skladu sa međunarodnim standardima i mogućnost zaključenja ugovora biće u junu, do kada će Vlada RS, sa bankama pregovarati o kreditima.

Čubrilović je rekao da je preduzeću "Autoputevi RS" data saglasnost da provede postupak o dodjeli koncesije na drugom dijelu dionice Banjaluka - Doboj, odnosno Banjaluka - Prnjavor i dijela Koridora "Pet ce", koji pripada RS, pravac Doboj - Jakeš.

"Za prvu dionicu sredstva su obezbijeđena kroz kreditnu liniju Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske ivnesticione banke, uz garanciju Vlade RS, a za drugu dionicu Evropska banka za obnovu i razvoj prihvatila je da koncesionaru da kreditnu liniju, bez učešća Vlade RS", objasnio je Čubrilović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik