Vojvodina interesantna holandskim investitorima

Bez autora
Feb 07 2013

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić primio je danas savetnika za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije za zapadni Balkan Adri de Ro. Potpredsednik Ješić je istakao da je sa svojim gostom razgovarao o saradnji Vojvodine i Holandije od važnosti za poljoprivredni sektor, posebno u prerađivačkoj industriji. U našoj agroindustriji holandske kompanije su se već pojavile kao investitori, kao na primer ovde, u Novom Sadu gde je kompanija “Heineken”. Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu, a to je već za nekoliko nedelja, zajedno sa Fondom za podršku investicija u Vojvodini, pripreme predlozi za investitore u Holandiji o interesantnim prilikama u domenu prerađivačke industrije, pre svega u sektoru prerade voća i povrća. Od holandskih kompanija se očekuje da se pojave na našem tržištu kao dobavljači opreme koja važi za najbolju na svetu pre svega u voćarskoj proizvodnji i povrtarstvu.

Vojvodina interesantna holandskim investitorimaPotpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić primio je danas savetnika za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije za zapadni Balkan Adri de Ro.

Potpredsednik Ješić je istakao da je sa svojim gostom razgovarao o saradnji Vojvodine i Holandije od važnosti za poljoprivredni sektor, posebno u prerađivačkoj industriji.

U našoj agroindustriji holandske kompanije su se već pojavile kao investitori, kao na primer ovde, u Novom Sadu gde je kompanija “Heineken”. Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu, a to je već za nekoliko nedelja, zajedno sa Fondom za podršku investicija u Vojvodini, pripreme predlozi za investitore u Holandiji o interesantnim prilikama u domenu prerađivačke industrije, pre svega u sektoru prerade voća i povrća. Od holandskih kompanija se očekuje da se pojave na našem tržištu kao dobavljači opreme koja važi za najbolju na svetu pre svega u voćarskoj proizvodnji i povrtarstvu, izjavio je potpredsednik Ješić.

Savetnik za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije za zapadni Balkan Adri de Ro, nakon današnjeg razgovora o dosadašnjim aktivnostima i planovima, izneo je svoje uverenje da će u budućnosti doći do još bolje saradnje. Kao na posebno zanimljive osvrnuo se na informacije potpredsednika i resornog sekretara Ješića o potrebama koje u Vojvodini postoje za sistemima za navodnjavanje i u sektoru proizvodnje i prerade voća i povrća. 

Kako je istakao Adri de Ro, u predstojećem periodu, radiće se na tome da se uspostavi kontakt sa odgovarajućim holandskim kompanijama koje će ulagati u ovdašnju poljoprivredu. On je najavio da će Holandija biti zemlja partner Novosadskog sajma u 2014. godini i da ćemo tu priliku iskoristiti da uspostavi najbolje kontakte i bližu saradnju.

Potrebno je da se potencijali Srbije i Vojvodine značajnije predstave holandskim investitiorima, koji još uvek nisu potpuno svesni potencijala koji postoje na ovom prostoru, naglasio je Adri de Ro.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik