Vojvodina region budućnosti

Bez autora
Feb 19 2012

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski primiće 7. marta ove godine u Kanu nagradu koju je Vojvodina dobila kao četvrta destinacija u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja. Takođe, i dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istom kriterijumu, dok je Subotica zauzela deseto mesto u kategoriji TOP SDI strategije gradova. Konkurs “Evropski gradovi i regioni budućnosti” tradicionalno raspisuje magazin “Di Intelligence”, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Lista “TOP 10 evropskih gradova i regiona za strane direktne investicije (SDI)”, nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi.

Vojvodina region budućnostiPredsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski primiće 7. marta ove godine u Kanu nagradu koju je Vojvodina dobila kao četvrta destinacija u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja.

Takođe, i dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istom kriterijumu, dok je Subotica zauzela deseto mesto u kategoriji TOP SDI strategije gradova.

Konkurs “Evropski gradovi i regioni budućnosti”  tradicionalno raspisuje magazin “Di Intelligence”, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Lista “TOP 10 evropskih gradova i regiona za strane direktne investicije (SDI)”, nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi.

Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima. Kategorije u okviru kojih su gradovi i regioni ocenjivani bili su: glavni gradovi sa više od milion stanovnika, veliki gradovi od pola miliona i million stanovnika, mali gradovi od 250.000 do 500.000 stanovnika, mikro gradovi do 250.000 stanovnika, veliki regioni sa više od 250.000 stanovnika i mali regioni do 250.000 stanovnika. 

Fond za podršku investicija u Vojvodini ispunio je aplikaciju sa detaljnim uslovima poslovanja u Vojvodini i od 110 prijavljenih evropskih regiona, Vojvodina je ušla među deset najboljih, zauzevši četvrto mesto u kategoriji TOP 10 regiona, po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik