Za izgradnju obilaznice 18 miliona KM

Bez autora
Mar 28 2010

Vlada Republike Srpske (RS) obezbijedila je prošle godine iz Razvojnog fonda oko 10 miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju objekata infrastrukture u Modriči, a u narednom periodu će pomoći da se realizuje izgradnja obilaznice vrijednosti 18 miliona KMvić. "U narednom periodu će odlučiti na koji način će biti realizovan ovaj kapitalni projekat - obilaznica na magistralnom putu Gradačac - Odžak oko Modriče. Tokom susreta ministra Čubrilovića i pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva RS Dragane Kalabić sa opštinskim rukovodstvom bilo je riječi o stanju u privredi i rješavanju imovinskih odnosa na trasi autoputa na koridoru Pet-ce, koji će u dužini od 16 kilometara prolazite teritorijom opštine Modriča.

Za izgradnju obilaznice 18 miliona KMVlada Republike Srpske (RS) obezbijedila je prošle godine iz Razvojnog fonda oko 10 miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju objekata infrastrukture u Modriči, a u narednom periodu će pomoći da se realizuje izgradnja obilaznice vrijednosti 18 miliona KM, izjavio je u petak ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

"U narednom periodu ćemo odlučiti na koji način će biti realizovan ovaj kapitalni projekat - obilaznica na magistralnom putu Gradačac - Odžak oko Modriče", rekao je Čubrilović nakon razgovora sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem.

Tokom susreta ministra Čubrilovića i pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva RS Dragane Kalabić sa opštinskim rukovodstvom bilo je riječi o stanju u privredi i rješavanju imovinskih odnosa na trasi autoputa na koridoru Pet-ce, koji će u dužini od 16 kilometara prolazite teritorijom opštine Modriča.

"Interesovali smo se o ispunjavanju obaveza Rafinerije ulja prema lokalnoj zajednici nakon privatizacije, te o preuzetoj obavezi izgradnje pružnog kolosijeka od Modriče do Rafinerije u Brodu", rekao je Čubrilović.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da će resorno ministarstvo pomoći u izgradnji vertikalne signalizacije na raskrsnici na ulazu u Modriču iz pravca Doboja.

Nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom predstavnici Vlade RS posjetili su i Rafineriju ulja Modriča, gdje su sa direktorom Perom Dugićem razgovarali o radu Rafinerije, plasmanu proizvoda, kao i podsticajnim sredstvima koje ovo izvozno opredjeljeno preduzeće očekuje od Vlade RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik