Za prugu 1,5 miliona €

Bez autora
Feb 23 2011

Željeznička infrastruktura i austrijska kompanija Alpine Bau potpisali su juče ugovor za izvođenje građevinskih radova na pruzi Nikšić - Podgorica, vrijedan million i po eura. Novac je obezbijeđen kreditom od evropske banke za obnovu i razvoj. Ugovor se odnosi na izvođenje betonskih radova na potpornim zidovima, stopama i kanaletama na pruzi Danilovgrad - Nikšić, što je bitan iskorak ka završetku rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Nikšić - Podgorica. Početak radova predviđen je za 1. mart, koji bi trebali biti okončani krajem septembra tekuće godine. Radovi će se odvijati svakodnevno, ali neće ometati odvijanje teretnog saobraćaja na dionici Nikšić- Podgorica. Betonskim radovima na stopama i potpornim zidovima objediniće se montaža stubova i drugih elemenata za elektrifikaciju pruge od Danilovgrada do Nikšića, a ugradnjom kanaleta polaganje telekomunikacionih i drugih kablovskih sistema i povezivanje pruge.

Za prugu 1,5 miliona €Željeznička infrastruktura i austrijska kompanija Alpine Bau potpisali su juče ugovor za izvođenje građevinskih radova na pruzi Nikšić - Podgorica, vrijedan million i po eura.

Kako je saopšteno iz ŽICG, novac je obezbijeđen kreditom od evropske banke za obnovu i razvoj, piše Dan.

- Ugovor se odnosi na izvođenje betonskih radova na potpornim zidovima, stopama i kanaletama na pruzi Danilovgrad - Nikšić, što je bitan iskorak ka završetku rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Nikšić - Podgorica. Početak radova predviđen je za 1. mart, koji bi trebali biti okončani krajem septembra tekuće godine, navodi se u saopštenju ŽICG-a.

- Radovi će se odvijati svakodnevno ali neće ometati odvijanje teretnog saobraćaja na dionici Nikšić - Podgorica. Betonskim radovima na stopama i potpornim zidovima objediniće se montaža stubova i drugih elemenata za elektrifikaciju pruge od Danilovgrada do Nikšića, a ugradnjom kanaleta polaganje telekomunikacionih i drugih kablovskih sistema i povezivanje pruge, precizirano je u saopštenju.

Objašnjeno je da se radi o četvrtom ugovoru koji se finansira iz kredita EBRD za prugu Podgoricav- Nikšić.

- Prethodno su potpisani ugovori za sanaciju 10 tunela, uređenje 20 putnih prelaza i sanaciju klizišta Bare Šumanovića i Povija, što govori o kompleksnosti rekonstrukcije i elektrifikacije pruge, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik