Za rekonstrukciju i izgradnju puteva 40 miliona dolara

Bez autora
Dec 13 2012

Na današnjoj sednici Vlade Srbije odlučeno je da se Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi ministar dr Sulejman Ugljanin poveri preduzimanja potrebnih aktivnosti u postupku pripreme i realizacije projekata rekonstrukcije i izgradnje dela državnog puta M-8 od Novog Pazara do Aljinovića i rekonstrukcija državnog puta R-118a od Pazarišta do Tutina. Za ovu namenu obezbeđena je državna garancija za kredit od 40 miliona dolara od turske Exim banke, a čiji okvirni rok za realizaciju iznosi dve i po godine računajući od dana početka primene Izvođačkog ugovora koji uključuje i pripremu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova. Bilateralni Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata koji je potpisan 26. oktobra 2009. godine u Beogradu, utvrđeno je da će dve zemlje u realizaciji infrastrukturnih projekata zajednički finansirati i sprovoditi projekte.

Za rekonstrukciju i izgradnju puteva 40 miliona dolaraNa današnjoj sednici Vlade Srbije odlučeno je da se Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi ministar dr Sulejman Ugljanin poveri preduzimanja potrebnih aktivnosti u postupku pripreme i realizacije projekata rekonstrukcije i izgradnje dela državnog puta M-8 od Novog Pazara do Aljinovića i rekonstrukcija državnog puta R-118a od Pazarišta do Tutina.

Za ovu namenu obezbeđena je državna garancija za kredit od 40 miliona dolara od turske Exim banke, a čiji okvirni rok za realizaciju iznosi dve i po godine računajući od dana početka primene Izvođačkog ugovora koji uključuje i pripremu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova.

Bilateralni Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata koji je potpisan 26. oktobra 2009. godine u Beogradu, utvrđeno je da će dve zemlje u realizaciji infrastrukturnih projekata zajednički finansirati i sprovoditi projekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik