Za unapređenje bezbednosti puteva u Srbiji 500 miliona dolara

Bez autora
Aug 01 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić podržao je u današnjem razgovoru sa predstavnicima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB) Program rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti puteva u Srbiji.Ovaj projekat, čija vrednost iznosi 500 miliona dolara, povećaće bezbednost saobraćaja na državnim putevima u Srbiji i uskladiti putnu mrežu sa evropskim standardima, što će uticati i na ravnomerni regionalni razvoj.

Za unapređenje bezbednosti puteva u Srbiji 500 miliona dolaraPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić podržao je u današnjem razgovoru sa predstavnicima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB) Program rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti puteva u Srbiji.

Ovaj projekat, čija vrednost iznosi 500 miliona dolara, povećaće bezbednost saobraćaja na državnim putevima u Srbiji i uskladiti putnu mrežu sa evropskim standardima, što će uticati i na ravnomerni regionalni razvoj, istakao je Dačić.

Predviđeno je da se uz finansijsku podršku Svetske banke, EBRD i EEIB rehabilituje više od 2.300 kilometara puteva na 83 putne deonice u Republici Srbiji.

Od 2001. godine Svetska banka, EBRD i EIB investirale su u Srbiju ukupno oko 8,6 milijardi evra.

U oktobru 2008. godine, sve tri međunarodne finansijske institucije su odobrile zajedno oko 1,1 milijardi evra, za jedan od najznačajnijih projekata u Srbiji, izgradnju Koridora 10. Tada je EIB odobrila 540 miliona evra, Svetska banka oko 400 miliona evra, EBRD oko 150 miliona evra, vlada Grčke oko 100 miliona evra, a ostatak je predviđen da se izdvoji iz budžeta Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik