Zajednički projekat od 40 miliona dinara

Bez autora
Apr 19 2011

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, i Jovan Marković, gradonačelnik Užica, otvorili su juče objekat Gradskog razvojnog centra, koji je izgrađen na prostoru nekadašnje Šarane sale u centru Užica. Objekat, čiju su izgradnju u decembru 2009. godine označili Dačić i Marković, koštao je oko 40 miliona dinara, od čega je grad obezbedio 70 odsto sredstava, MUP oko sedam miliona i donatori sedam miliona dinara. U tom prostoru biće Regionalna agencija za razvoj, Fond za razvoj, kancelarije za lokalno-ekonosmki razvoj, za odnose sa civilnim sektorom, za privredu, ali i udruženja građana i pojedinci, koji će na profesionalan način voditi realizaciju razvojnih i strateških projekata za Užice, sa kojima bi trebalo da se konkuriše za sredstva iz fodndova EU.

Zajednički projekat od 40 miliona dinaraIvica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, i Jovan Marković, gradonačelnik Užica, otvorili su juče objekat Gradskog razvojnog centra, koji je izgrađen na prostoru nekadašnje Šarane sale u centru Užica.

Objekat, čiju su izgradnju u decembru 2009. godine označili Dačić i Marković, koštao je oko 40 miliona dinara, od čega je grad obezbedio 70 odsto sredstava, MUP oko sedam miliona i donatori sedam miliona dinara. U tom prostoru, kako je objasnio Marković, biće Regionalna agencija za razvoj, Fond za razvoj, kancelarije za lokalno-ekonosmki razvoj, za odnose sa civilnim sektorom, za privredu, ali i udruženja građana i pojedinci, koji će, kako je dodao „na profesionalan način voditi realizaciju razvojnih i strateških projekata za Užice, sa kojima bi trebalo da se konkuriše za sredstva iz fodndova EU“.

Istakavši da je realizacija tog projekta važna ne samo što će Policijska uprava u Užicu, korišćenejm dela te zgrade, rešiti problem sa nedostatkom prostora, već i zbog uspešnog i novog vida partnerstva između državnih organa, lokalne samouprave i donatora, ministar Dačič je naglasio da će taj prostor „imati ekonomsku i društvenu opravdanost“.

Dačič je rekao da je to ministarstvo zainteresovano i za razminiranje aerodroma Ponikve, o čemu je rekao da je razgovarao i sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom.

- Da bismo ušli u projakat revitalizacije aerodroma Ponikve potrebno je da se izvrši razminiranje bar piste i delova koji su neophodni za njegovo funkcionisanje. To je skup projekat, a Ruska Federacija i druge države već su uložile na desetine miliona dolara širom Srbije, posebno na trasi od Niša, kojim ide Južni tok i dalje, rekao je Dačić.

Pored toga, kako je naglasio Dačić, Ministarstvo policije je zainteresovano i za deo prostora u kasarni „Četvrri puk“, u koju bi, kako je objasnio, u dogovoru sa Ministarstvom odbrane, trebalo da se reši problem sedišta Regionalnog centra granične policije, ali bi kako je naveo „Užice moglo da dobije i Regionalni kriminalističko-tehnički centar“.

Na drugom spratu zgrade Policijske uprave, Dačič je otkrio spomen-ploču Želju Simiću, užičkom policajcu koji je 1995. godine poginuo u ratu u BiH. Okrivanju spomen-ploče prisustvovali su članovi porodice poginulog policajca i načelnica te uprave Dragica Jevtović. Ministar je nakon toga, u Narodnom muzeju u Užicu, otvorio izložbu SANU pod nazivom Nauka i tehnika u kriminalistici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik