Završen seminar o evropskim fondovima u Skupštini AP Vojvodine

Bez autora
Nov 26 2012

Na poziv Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju održan je četvorodnevni seminar za zaposlene u sekretarijatu, zdravstvenim ustanovama poput Instituta za plućne bolesti, Kliničkog centra, banja i Medicinskog fakulteta. Po završetku obuke uspešnim polaznicima seminara dodeljeni su sertifikati od strane Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. Tokom četiri dana obuke predstavnici Fonda predstavili su polaznicima Instrument za pretpristupnu pomoć, kao i programe prekogranične saradnje i programe Evropske unije koji su na raspolaganju institucijama sa teritorije AP Vojvodine. Takođe, polaznici su imali prilike da kroz teorijski pristup i praktičan rad krenu u razvijanje projektnih predloga koristeći alatke pristupa logičkog okvira.

Završen seminar o evropskim fondovima u Skupštini AP VojvodineNa poziv Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju održan je četvorodnevni seminar za zaposlene u sekretarijatu, zdravstvenim ustanovama poput Instituta za plućne bolesti, Kliničkog centra, banja i Medicinskog fakulteta. Po završetku obuke uspešnim polaznicima seminara dodeljeni su sertifikati od strane Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

Tokom četiri dana obuke predstavnici Fonda predstavili su polaznicima Instrument za pretpristupnu pomoć, kao i programe prekogranične saradnje i programe Evropske unije koji su na raspolaganju institucijama sa teritorije AP Vojvodine. Takođe, polaznici su imali prilike da kroz teorijski pristup i praktičan rad krenu u razvijanje projektnih predloga koristeći alatke pristupa logičkog okvira.

Polaznicima su predstavljeni osnovni principi u budžetiranju projekata finansiranih iz EU sredstava, aplikacioni formulari, propratna dokumentacija, kao i proces odabira i evaluacije projektnih predloga. Tokom obuke polaznicima je ostavljena mogućnost da se dodatno konsultuju sa stručnim timom za projekte u okviru Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

Glavni cilj obuke bio je da se polaznici osposobe za samostalno formulisanje projektnih predloga i steknu znanja i veštine koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u korišćenju raspoloživih fondova Evropske unije.

Predstavnici Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine, na poziv gradske uprave Pančevo, održaće još jednu trodnevnu obuku od 28. do 30. novembra, na temu pisanja i pripreme evropskih projekata. Obuka će se održati u prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo u ulici Zmaj Jovina 2 sa početkom u 9.00 časova, a namenjena je zaposlenima u javno-komunalnim preduzećima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik