Zdravstveni centar po svetskim standardima

Bez autora
Mar 24 2011

Surčinci bi tokom sledeće godine trebalo da dobiju novi moderani zdravstveni centar, površine oko 4.000 kvatratnih metara, sa svim nepohodnim specijalističkim zdravstvenim službama. Vrednost investicije biće oko 400 miliona dinara a investitor je Grad Beograd.Stanovnici Surčina već dugo čekaju na nov dom zdravlja. U samom naselju ne računajući okolna sela, ima oko 20.000 žitelja koji su za svaki specijalistički pregled morali da idu u Dom zdravlja Zemun, a to im oduzima i vreme i novac.

Zdravstveni centar po svetskim standardimaSurčinci bi tokom sledeće godine trebalo da dobiju novi moderani zdravstveni centar, površine oko 4.000 kvatratnih metara, sa svim nepohodnim specijalističkim zdravstvenim službama.

Prema rečima Vojislava Janoševića, predsednika opštine Surčin, vrednost investicije biće oko 400 miliona dinara a investitor je Grad Beograd.

- Stanovnici Surčina već dugo čekaju na nov dom zdravlja. U samom naselju ne računajući okolna sela, ima oko 20.000 žitelja koji su za svaki specijalistički pregled morali da idu u Dom zdravlja Zemun, a to im oduzima i vreme i novac. Pored toga ambulanta u naselju nema adekvatne uslove, stara je i oronula, sa malim čekaonicama i drvenim podovima. Sve odpada sa zidova, tako da se čovek u njoj još više razboli - priča za naš list predsednik opštine Surčin. On dodaje da od novog doma zdravlja korist će imati i ostali žitelji opštine, jer će u njoj moći da obave sve specijalističke preglede, ali da će kod lekara opšte prakse i dalje ići u ambulante u svojim naseljima.

Kako ističe na površini od 96 ari, biće izgrađen savremeni zdravstveni centar podeljen u dve zgrade u kome će biti smešteni pedijatrija, fizikalna medicina, stomatologija, hitna pomoć, patronaža, kućno lečenje, opšta praksa, rendgen, ultrazvuk, laboratorija i apoteka. Biće uređen i opremljen po važećim svetskim standardima, biće potpuno prilagođen osobama sa invaliditetom, i imaće sve potrebne aparate i uređaje sem skenera.

- Svi papiri su spremni i dozvole uredne, čeka sa samo završetak tendera za izvođača radova, tako da možemo očekivati da izgradnja započene u maju - navodi Janošević.

Prema njegovim rečima bilo je dosta problema oko izbora, odnosno pronalaska zemljišta za izgradnju, opština je do sada u te svrhe izdvojila oko 40 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik