Željeznice RS potpisale ugovor o izgradnji intraneta

Bez autora
Nov 26 2012

Javno preduzeće „Željeznice Republike Srpske“ /ŽRS/ trebalo bi da u narednih šest mjeseci bude uvezano intranetskom vezom, a taj posao radiće firma „Lanako“ sa kojom je potpisan ugovor. Za projekat izgradnje intraneta obezbijeđeno je nešto manje od milion maraka. Ovim projektom, koji prema ugovoru traje 180 dana, biće omogućeno priključivanje računara sa gotovo svih radnih mjesta u fizički jedinstven sistem sa centralizovanim upravljanjem i nadzorom. Realizacija ovog projekta će omogućiti menadžmentu da lakše prati poslovne procese i donosi odluke. „Željeznice“ sada nemaju taj jedinstven informacioni sistem, te pojedinačno po sektorima postoje određeni poslovi koji su informatizovani. Najviše su informatizovani ekonomski poslovi. Poslovi prevoza su neznatno informatizovani, dok u poslovima infrastrukture gotovo ništa nije urađeno na tom polju. U pravnim poslovima radi se na nivou personalnih računara i pojedinačnih softvera za vođenje kadrovskih poslova.

Željeznice RS potpisale ugovor o izgradnji intranetaJavno preduzeće „Željeznice Republike Srpske“ /ŽRS/ trebalo bi da u narednih šest mjeseci bude uvezano intranetskom vezom, a taj posao radiće firma „Lanako“ sa kojom je potpisan ugovor.
 
Generalni direktor ŽRS Dragan Savanović rekao je da je za projekat izgradnje intraneta obezbijeđeno nešto manje od milion maraka.
 
Ovim projektom, koji prema ugovoru traje 180 dana, biće omogućeno priključivanje računara sa gotovo svih radnih mjesta u fizički jedinstven sistem sa centralizovanim upravljanjem i nadzorom.
 
Savanović je rekao da će realizacija ovog projekta omogućiti menadžmentu da lakše prati poslovne procese i donosi odluke.
 
On je rekao da „Željeznice“ sada nemaju taj jedinstven informacioni sistem, te da pojedinačno po sektorima postoje određeni poslovi koji su informatizovani.
 
„Najviše su informatizovani ekonomski poslovi. Poslovi prevoza su neznatno informatizovani, dok u poslovima infrastrukture gotovo ništa nije urađeno na tom polju. U pravnim poslovima radi se na nivou personalnih računara i pojedinačnih softvera za vođenje kadrovskih poslova“, dodao je Savanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik